Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Κιβωτός και υποκλοπές: Ο Μητσοτάκης υποπτος για την οργάνωση και εκτέλεση μιας πρωτοφανούς Συνταγματικής και Δημοκρατικής εκτροπής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ώρα που οι πληροφορίες και οι καταγγελίες για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» είναι συνεχείς και προβάλλονται νυχθημερόν, άλλες υποθέσεις, όπως αυτή της συμμορίας των παιδοβιαστών στον Κολωνό, αλλά και το σκάνδαλο Πάτση, έχουν εξαφανιστεί από την επικαιρότητα, ενώ το ίδιο επιχειρείται να γίνει και με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Κάτι που δεν έχει περάσει απαρατήρητο από κανέναν και ειδικά από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία αντέδρασε με σφοδρότητα στις νέες αποκαλύψεις για τα όσα περίεργα συμβαίνουν.

«Ισχύουν οι αποκαλύψεις ότι γνωρίζατε από τον Αύγουστο;»

«Περιμένουμε από το πρωί τον -κατά τα λοιπά λαλίστατο- υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκο να διαψεύσει τις αποκαλύψεις της εφημερίδας ‘ΤΑ ΝΕΑ’ και του δημοσιογράφου Βασίλη Λαμπρόπουλου, ότι γνώριζαν από τον Αύγουστο τα όσα ανατριχιαστικά αποκαλύφθηκαν για την Κιβωτό του Κόσμου. Μάλλον, όμως, περιμένουμε μάταια…».

Αυτό αναφέρει σε δήλωση του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος θέτει σειρά ερωτημάτων.

Ειδικότερα, ρωτά:

  • «Ισχύουν οι αποκαλύψεις ότι γνωρίζατε από τον Αύγουστο;
  • Γιατί αφήσατε τόσο χρόνο να συμβαίνουν ανατριχιαστικά γεγονότα σε παιδάκια;
  • Ισχύει ότι διαρρεύσατε κατάθεση που όφειλε να είναι απόρρητη λόγω της εισαγγελικής παραγγελίας;
  • Γιατί επιλέξατε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή να αναδείξατε το γεγονός μετά από 4 μήνες;».

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Η αυτοαποθέωση του Μητσοτάκη στην Καλλιθέα – Η αυτογνωσία του «μάγεψε» τους πολίτες

«Ελπίζουμε να πάρουμε κάποια απάντηση. Διαφορετικά επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η προπαγανδιστική τακτική σας ακόμη και σε γεγονότα που έχουν συγκλονίσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία», αναφέρει και προσθέτει καταληκτικά: «Περιμένουμε τις δημόσιες απαντήσεις σας και θα επανέλθουμε».

«Οργάνωση και εκτέλεση μιας πρωτοφανούς Συνταγματικής εκτροπής»

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν κατηγορείται πλέον για παρακολουθήσεις αντιπάλων και συνεργατών του αλλά για την οργάνωση και εκτέλεση μιας πρωτοφανούς Συνταγματικής και Δημοκρατικής εκτροπής», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και υπογραμμίζει ότι «είτε θα δώσει πειστικές απαντήσεις για την εκτροπή είτε θα πρέπει άμεσα να παραιτηθεί, γιατί όσα διέπραξε αποτελούν σοβαρότατο κίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία».

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης αναφέρει ότι «την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται και αντικαθιστά βουλευτές του από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής με στόχο να μείνουν στο σκοτάδι οι ευθύνες του, έρχονται στο φως νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις από την εφημερίδα Documento».

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι «οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, της Εισαγγελέως της ΕΥΠ που μέχρι πρόσφατα πίστευε ότι είναι ανέλεγκτη αλλά τελικά ήταν και η ίδια ‘καλωδιωμένη’, καθώς και του οικονομικού Εισαγγελέα που χειρίστηκε τις υποθέσεις των Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου και κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα εκατομμύρια στους λογαριασμούς τους ήταν υπαρκτά αλλά αδιευκρίνιστα,αφορούν τον ίδιο τον πυρήνα της πολιτειακής λειτουργίας και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για κρυφτούλι και υπεκφυγές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «καμία Αρχή της Πολιτείας δεν μπορεί πια να μην αντιδρά και καμία δικαιολογία δε μπορεί να αφήνει τη Δημοκρατία απροστάτευτη».

Υπογραμμίζει ότι «η άμεση διερεύνηση όλων των πλευρών αυτής της σκοτεινής υπόθεσης καθώς και η απόδοση ευθυνών, αποτελεί πλέον δημοκρατική και συνταγματική υποχρέωση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ