Πρωτοφανή επεισόδια με Μαροκινούς μετανάστες και Βέλγους στις Βρυξέλλες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί στο Κατάρ οι Μαροκινοί φίλαθλοι να πανηγύρισαν έξαλλα, όσο και κόσμια τη νίκη της εθνικής τους με 2-0 επί της αντίστοιχης του Βελγίου στο Μουντιάλ, ωστόσο, η συγκεκριμένη νίκη αποτέλεσε το… φιτίλι για να ξεσπάσουν εκτεταμένα επεισόδια ανάμεσα σε Μαροκινούς μετανάστες και Βέλγους στις Βρυξέλλες!

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της βελγικής ραδιοτηλεόρασης rtbf, τα πνεύματα αρχικά οξύνθηκαν όταν ακυρώθηκε ένα γκολ των Μαροκινών, ενώ υπήρξε κλιμάκωση της έντασης στο δεύτερο ημίχρονο. Η ιστοσελίδα κάνει λόγο για περίπου 150 νεαρούς που είχαν συγκεντρωθεί στις περιοχές του χρηματιστηρίου και στο Γκαρ ντι Μιντί. Τεταμένο ήταν το κλίμα και στο Μόλενμπεκ.

vrikseles epeisodiaaaa

Πλάνα από το πολεμικό κλίμα που επικράτησε για κάμποση ώρα στην πρωτεύουσα του Βελγίου, αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναπαράχθηκαν από τα βελγικά μέσα, δείχνουν, μεταξύ άλλων, κάδους να καίγονται και ένα όχημα αναποδογυρισμένο στη μέση του δρόμου. Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει το πλήθος ρίχνοντας δακρυγόνα και νερό υπό πίεση, ενώ απαγόρευσε την κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους.

vrikseles epeisodia

vrikseles epeisodiaaa

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο τα επεισόδια που ξέσπασαν σήμερα το απόγευμα. Η αστυνομία έχει ήδη επέμβει αποφασιστικά. Συμβουλεύω τους υποστηρικτές να μην έρχονται στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομία χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για τη διατήρηση της δημόσιας τάξης», ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Δήμαρχος των Βρυξελλών, Φιλίπ Κλος, σε ανάρτησή του στο Twitter, υπογραμμίζοντας ότι κάλεσε την αστυνομία να προβεί σε συλλήψεις.

astynomia vrikseles

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η βελγική αστυνομία, πριν ακόμη τελειώσει η αναμέτρηση, στο κέντρο της πόλης «δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι φορώντας κουκούλες, αναζητούσαν αντιπαράθεση με την αστυνομία, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια». Ανέφερε δε ότι ταραχοποιοί οπλισμένοι με ξύλα και άλλα αντικείμενα, έβαλαν φωτιά σε δρόμους, καταστρέφοντας φωτεινούς σηματοδότες.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση «ένας δημοσιογράφος τραυματίστηκε στο πρόσωπο από βεγγαλικά», αναγκάζοντας τους -περίπου εκατό- αστυνομικούς να επέμβουν με οχήματα με κανόνια νερού και με χρήση δακρυγόνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ