Ίδρυμα κολαστήριο το ΠΑΑΠΑΘ που διοικούσε η εκλεκτή του Μητσοτακη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκαρουν οι καταγγελίες φωτιά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης (ΠΑΑΠΑΘ) «Ο Άγιος Δημήτριος», στο οποίο αποκρύφθηκαν δύο θάνατοι τροφίμων.

Το ίδρυμα διοικούσε η Βασιλική Νάκου, η οποία τοποθετήθηκε σε αυτό το πόστο από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πρόσφατα ανανέωσε για άλλα τρία χρόνια την θητεία της.

Παρά το γεγονός ότι παρενέβη Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκη ζητώντας να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. μετά τις καταγγελίες για εμβολιασμό στελεχών της κυβέρνησης εκτός λίστας, ο Μητσοτάκης ανανέωσε τη θητεία της Νάκου, η οποία τον ευχαρίστησε θερμά για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό της.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ολυμπία Κορδά περιέγραψε ότι μετά την τοποθέτηση της κ. Νάκου στην διοίκηση, οι σχέσεις των γονέων με το ίδρυμα ήρθαν σε ρήξη.

«Πρώτη φορά, με αυτή τη διοίκηση, είμαστε απέναντι οι γονείς. Δεν μας ενημερώνουν ποτέ. Στέλνουμε email, απαντήσεις δεν παίρνουμε» δήλωσε η ίδια και στην συνέχεια τόνισε ότι ενώ το ίδρυμα έχει μεγάλη περιουσία, έχει μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα.

Μιλώντας για τον πρώτο θάνατο τροφίμου, τον οποίο το ίδρυμα απέκρυψε, η ίδια ανέφερε ότι «υπάλληλος, μόνη της, τάιζε παιδί. Και από πίσω της τρόφιμος χτύπησε άλλο τρόφιμο. Αυτός ήταν σε καρότσι, τετραπληγικός, έπεσε. Έφτασε στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Αυτό το αναφέρει και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Επέστρεψε στο ίδρυμα και μετά από 5 ημέρες κατέληξε».

Η ίδια κατήγγειλε επίσης ότι «έβγαλε υπάλληλος βόλτα τα παιδιά, είναι μεγάλο το οικόπεδο. Το ένα παιδί, από την Πυλαία, βρέθηκε στην Καλαμαριά, ξυπόλητο, χαμένο, να μην ξέρει πού πατά και πού βρίσκεται».

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων μίλησε επίσης για φρικιαστικές τιμωρίες με καυτό νερό νερό για τρόφιμο που ακουμπούσε τα γεννητικά του όργανα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ