Σκάνδαλο υποκλοπών: Eπιβεβαιώνεται η ένοχη συμπεριφορά της κυβέρνησης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηκυβέρνηση έταζε ότι θα ρίξει άπλετο φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών, ωστόσο αποδεικνύεται περίτρανα ότι αυτό που επιδιώκει είναι να συσκοτίσει την υπόθεση.

Με αιφνίδιο τρόπο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θανάσης Μπούρας «κήρυξε» απόρρητη τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ενώ η κυβέρνηση αρνήθηκε να διαταχθεί βίαιη προσαγωγή για τους μάρτυρες που συνδέονται με το παράνομο λογισμικό Predator.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος Θανάσης Μπούρας δεν μέτρησε τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ θεωρώντας τες… δεδομένες. Συγκεκριμένα με ψηφοφορία αποφασίστηκε να είναι μυστική η συνεδρίαση και απορρίφθηκε η πρόταση για βίαιη προσαγωγή μαρτύρων, όπως είχε εισηγηθεί η αντιπολίτευση.

Ο Θ. Μπούρας ζήτησε να εγερθούν μόνο οι βουλευτές που υποστήριζαν τος προτάσεις, δηλαδή η αντιπολίτευση (9 ψήφοι) και θεώρησε δεδομένη χωρίς έγερση ή ανάταση χεριών την αντίθεση των βουλευτών της ΝΔ!

Την ίδια ώρα η ομολογία του πρόεδρου της Επιτροπής οτι η συνεδρίαση για το Predator αφορά την… ΕΥΠ, προκάλεσε οργή και ερωτηματικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Επιτροπή ο πρόεδρος Θ. Μπούρας όταν ρωτήθηκε γιατί είναι μυστική η συζήτηση, απάντησε ότι είναι μυστική η διαδικασία γιατί αφορά την ΕΥΠ. Η δήλωση προκάλεσε την αντίδραση του Γιώργου Κατρούγκαλου και του Χάρη Καστανίδη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλος παρατήρησε ότι αυτό συνιστά ομολογία της κυβερνητικής πλευράς ότι οι οι επιχειρηματίες-μάρτυρες έχουν σχέση με την ΕΥΠ, κάτι που είναι αντίθετο με όσα μέχρι σήμερα υποστήριζε η κυβέρνηση.

Ο Γ. Κατρούγακλος είπε ότι η στάση αυτή δεν είναι ανεκτή, είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τον κανονισμό η προσωπική παρουσία και ότι θα πρέπει να ξανακληθούν.

Παράλληλα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Χ. Καστανίδης χαρακτήρισε την αναφορά Μπούρα ως «συγκλονιστική δήλωση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μαξίμου καρατόμησε από την επιτροπή τον Κώστα Τζαβάρα, ενώ την ίδια ώρα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Ανδρέας Κουτσούμπας τέθηκαν εκτός, καθώς σύμφωνα με την κυβέρνηση λείπουν στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι οι «εκτός γραμμής» δηλώσεις του Κ. Τζαβάρα στο Κόκκινο ότι το «βάρος της απόδειξης προφανώς δεν το έχει ο δημοσιογράφος, το έχει ο εισαγγελέας και ο δικαστής» αλλά και ότι οι «οι εισαγγελείς κάθονται και κλώθουν και καλό θα είναι να βγουν στη δράση», προκάλεσε την ενόχληση των εισαγγελέων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ