Οι ΗΠΑ ας επιλέξουν εάν είναι με τους συμμάχους τους ή με την Τουρκία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εγκατέλειψαν τον Χαφτάρ, εγκατέλειψαν τους Αφγανούς, εγκαταλείπουν τους Κούρδους, ποιος εγγυάται ότι δεν θα εγκαταλείψουν και την Ελλάδα υπέρ της Τουρκίας;

Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Όστιν με Ακάρ, για να εκφρασθεί η αντίδραση των ΗΠΑ σε χερσαία επιχείρηση των Τούρκων μέσα στη Συρία. Η Τούρκικη λατρεία επέκτασης, μελλοντικής, των συνόρων της κατά 30 χιλ. μέσα στη Συρία καί κατά μήκος της συνοριογραμμής όλης, αρχικά ως ουδέτερη ζώνη και υπό την επιτήρηση του Τουρκικού στρατού, μάλλον ναυαγούν.

Μέχρι τώρα οι εισβολές σε Συρία Ιράκ του έβγαιναν του Τούρκου, καπηλευομένου αγρίως το άλλοθι της εισβολής των ΗΠΑ στο Ιράκ, προς εκδίκηση της επίθεσης/κατεδάφισης των δίδυμων πύργων της Νέας Υόρκης.

Όμως τί κέρδισαν; Τίποτα. Είναι το ίδιο μία επίθεση τρομοκρατών σε εμπορικό δρόμο της Κωνσταντινούπολης (αν δεν ήταν στημένη) με μονοψήφιο αριθμό αθώων θυμάτων, με οργανωμένη στρατιωτική επίθεση σε παραμεθόριες πόλεις και χωριά αθώων χωρικών με εκατονταπλάσια αθώα θύματα;

Η άγρια εκμετάλλευση από τους Τούρκους ( η ευκαιρία που λάτρεψαν και χρόνια καρτερούσαν) για επέκταση των συνόρων τους, έπρεπε κάποτε να πάρει ένα τέλος. Ειναι λοιπόν αυτό το τέλος σήμερα πραγματικότητα; Θα δούμε. Πάντως οι επιθέσεις από αέρος στα κούρδικα χωριά του Βορείου Ιράκ, συνεχίζεται. Και οι ΗΠΑ χρωστάνε να δώσουν ένα τέλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ