Ο Τσιπρας ζητά να μπει φόρος στις τράπεζες υπέρ των δανειοληπτών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας απο το Κιλκίς εξαπολύει πυρά κατά της κυβέρνησης σημειώνοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει στον πυρήνα της πολιτικής σου την αδικία αλλά θα κάνουμε το παν για να επιστρέψει στον τόπο η δημοκρατία και η δικαιοσύνη παντού».

«Με τις τράπεζες βλέπουμε μέσα σε συνθήκες κρίσης να έχουν κέρδη πάνω από 1 δισ. μέσα στο χρόνο η καθεμία, ακριβώς γιατί αυξάνονται διαρκώς τα επιτόκια χορηγήσεων και μένουν σταθερά χαμηλά τα επιτόκια καταθέσεων. Και ο κ. Μητσοτάκης είναι αδιάφορος απέναντι σε αυτή την κατάσταση που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Δεν μπορεί απλά να συζητά με τους τραπεζίτες. Ο Έλληνας φορολογούμενος έχει πληρώσει χρυσά τις τράπεζες με διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις αλλά και με τον αναβαλλόμενο φόρο, διότι οι τράπεζες δεν πληρώνουν φόρους. Δεν μπορεί να έχουν κέρδη 1 δισ. ευρώ η καθεμία και να κυνηγάνε τους δανειολήπτες, να τους “πιάνουν από το λαιμό”. Οι κυβερνήσεις νομοθετούν. Έτσι έγινε και στην Ισπανία. Δεν λέμε πράγματα παράλογα. Με έναν έκτακτο φόρο και με μία νομοθετική παρέμβαση που θα εξαναγκάσουν τις τράπεζες σε ουσιαστικές ρυθμίσεις με τους δανειολήπτες.

Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, έχει στον πυρήνα της πολιτικής του την αδικία και αυτό που υποσχόμαστε στον ελληνικό λαό είναι, όχι ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα, αλλά θα κάνουμε το παν για να επιστρέψει, επιτέλους, στον τόπο η δικαιοσύνη. Η δημοκρατία και η δικαιοσύνη παντού» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ