Κιβωτός της σωτηρίας για… ποιούς;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τον ορυμαγδο των όσων ακούγονται και καταγγέλλονται για τις ποικιλώνυμες ΜΚΟ,μεταξύ των οποίων και η Κιβωτός,χωρίς να επιμένουμε σ’αυτην γιατί οι υπόλοιπες-βλέπε Human Rights 360 – είναι κατά πολύ χειρότερες,ξυπνάνε οι μνήμες του σκανδάλου που είχε διερευνήσει το 2014 ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης Λεανδρος Ρακιντζης ο οποίος είχε πει ότι τουλάχιστον 600 τέτοιες οργανώσεις λυμαίνονταν διεθνή προγράμματα και λιγο πολυ πλουτίζουν ανεξέλεγκτα σε βάρος των…κορόιδων.Βέβαια η έρευνα έμεινε στη μέση,το θέμα ξεχάστηκε και οι …αμαρτωλες ΜΚΟ έμειναν στο…απυρόβλητο.
Για να  έρθουν τώρα  οι διάφοροι τηλεεισαγγελεις και οι κρατικοι αξιωματούχοι με τους βαρύγδουπους τίτλους που μέσα σε 6 χρόνια ξέχασαν τα πάντα,να μας πουν  ότι για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα,φταίει ο παπα-Αντωνης.Τα 600 περίπου εν δυνάμει τρωκτικά μονομιάς εξαφανιστηκαν,εξαυλώθηκαν,βγήκαν από το κάδρο.
Ο ενοχος βρέθηκε πανηγυρικά στο πρόσωπα ενός παπά που που με συνοπτικές διαδικασίες αποφασίστηκε ομόφωνα,από κανάλια,αστυνομικούς,πολιτικούς, υπουργούς και υπουργίσκους,να γίνει ο αίρων της αμαρτιας ενός λαού που τον έχουν μάθει μόνο να μιλάει και να  κρίνει ,χωρίς να τολμα ποτέ να κυταχτει στον καθρέφτη….
Σίγουρα ούτε ο παπα-Αντωνης είναι άμοιρος ευθυνών. Στο θέμα το οικονομικό βέβαια γιατί όλα τα άλλα είναι από εωλα έως ύποπτα, ενώ διερευνώνται και από την Δικαιοσύνη.

Ξέχασε το βασικό δόγμα που λέει ότι εκτός Εκκλησίας δεν υπάρχει Σωτηρία. Αποκόπηκε από τις αρχές της Ορθοδοξίας που είναι η υπακοή και η ταπείνωση.Ηταν ικανος,πέταξε ψηλά, όμως το ύψος τον ζάλισε, θεώρησε ότι ήταν πιο ψηλά από την Εκκλησία, ότι εκείνοι που τον ανέδειξαν θα ήταν έτοιμοι να τον συγχωρήσουν,να παραβλέψουν το πιθανό ατόπημά του και να συνεχίσουν να τον κρατούν ψηλά.Αυτό ήταν το μοιραίο του λάθος.
Γιατι μόνο η Εκκλησία συγχωρεί ,μόνο η Εκκλησία κατανοεί ,μόνο η Εκκλησία γαληνεύει. Δεν ήθελε να μπει υπό την σκέπη της Εκκλησίας για να μην ελέγχεται.Να κάνει κουμάντο αυτός.Δικαιολογημένα, ίσως,γιατί αυτός μπορούσε να στήσει αυτό το οικοδόμημα, να διασφαλίζει τόσους πόρους,να αγγίζει τις καρδιές των φιλανθρώπων.
Αφού λοιπόν ήταν εκείνος που έφερνε τα λεφτά γιατί να έχει….συνεταίρους στο έργο του;.Κάπως έτσι σκέφθηκε και αρνήθηκε να εντάξει την Κιβωτό του στο λιμάνι της Εκκλησίας.Ως επιχειρηματίας,ως μάνατζερ ορθά σκέφθηκε.Ως ιερωμένος όμως λάθος Γιατί ο παπάς δεν ανήκει στον κόσμο, δεν ανήκει ούτε στην ίδια του την οικογένεια, γιατί πάνω απ όλα ανήκει στον Θεό.Ανήκει σε Αυτόν που εκπροσωπεί, ανήκει στο ποίμνιο που τάχθηκε να υπηρετεί. Το ράσο τον κάνει να ξεχωρίζει,το ράσο προδιαθέτει ευνοϊκά τον κόσμο απέναντί του και τον κάνει να τον εμπιστεύεται.Ενας παπάς που μαζεύει δυστυχισμένα παιδιά ,είναι ο άγγελός τους, ένας λαϊκός όμως μπορεί να είναι ο εκμαυλιστής τους η και ο νταβατζής ενίοτε, οπότε αντιμετωπίζει με επιφύλαξη αν όχι με καχυποψία. Επειδή ήταν παπάς ο πατέρας Αντώνιος κέρδισε τον κόσμο, γι αυτο φτωχοί και πλούσιοι του εμπιστεύτηκαν το υστέρημά η το περίσσευμά τους.

Αυτό όμως δεν το υπολόγισε.Αποκόπηκε από την Εκκλησία, πελαγοδρόμησε και βρέθηκε στο απόσπασμα.Φταίει δεν φταίει θα πληρώσει.Γιά όλους και για όλα.Επέλεξε να μείνει εκτός Εκκλησίας η Κιβωτός. Και στη φουρτούνα που βρέθηκε έμεινε χωρίς λιμάνι,χωρίς απάγκιο,χωρίς σωσίβιο.Και πελαγοδρομει αβοήθητη στη λαίλαπα των συμφερόντων,των όρνεων που μυρίστηκαν εύκολη λεία και χύμηξαν, εκείνων που προχθές φώναζαν ωσανα και σήμερα κραυγάζουν σταύρωσον.Αυτά όμως όφειλε να τα γνωρίζει ο εργάτης του Ευαγγελίου,ο λειτουργός του Υψίστου.Σιγουρα τα γνώριζε.Ομως όσο πιο ψηλά πετούσε ,όσο ανέβαινε το συννεφάκι οπου είχε καβαλήσει,τόσο ξεθώριαζαν αυτά μέσα του.Μεχρι που εξαφανίστηκαν τελείως.Κι αντί για τον ουρανό βρέθηκε στο χάος. Σε ελεύθερη πτώση ,στο πουθενά.

Έπαιξε με τους κανόνες των λαϊκών ο παπά Αντώνης. Και έχασε.Γιατι  ανήκε αλλού και έπρεπε να παίξει με τους κανόνες εκείνου που ανήκε. Ήταν εύκολος στόχος, αναλώσιμος. Και πάνω απ όλα χρήσιμος.
Γιατί ο δικός του διασυρμός ξεπλένει το σκάνδαλο με τις ΜΚΟ και τραυματίζει το ιδεώδες της φιλανθρωπίας  με συνέπεια οι δωρεές που πήγαιναν στα ιδρύματα τώρα να αλλάζουν δρομολόγιο και να γίνονται…χορηγίες σε ταινίες,φιλοζωικες οργανώσεις, εκδηλώσεις κλπ.
Όχι πως είναι κακό αυτό,κάθε άλλο,απλά οι συγκεκριμένες χορηγίες  αν δεν είχαν γίνει όλα αυτά θα πήγαιναν στα ιδρυματα,όπως γινόταν ως τώρα. Επίσης η ήττα αυτη απειλεί να δώσει τη χαριστική βολή στα ιδρύματα που επί ενάμισι περίπου αιώνα έχουν μεγαλώσει σωστά γενιές και γενιές χρήσιμων ελλήνων και τώρα βρίσκονται στο ματι του κυκλώνα γιατί υπάρχουν και πάλι κάποιες ΜΚΟ που τα βλέπουν ως εμπόδιο στα σχέδια τους .Γι αυτό και η λέξη με τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα σήμερα στη χώρα μας είναι η αποιδρυματοποίηση.Πίσω απ όλα όμως βρίσκεται πάντα μια ΜΚΟ.Και μάλιστα με συμβάσεις και προοπτικές με το ελληνικό κράτος. Και μετά αναρωτιούνται οι αφελείς γιατί…ξεχάστηκε το σκάνδαλο των ΜΚΟ.

Γιατί όμως ΜΚΟ;Την απάντηση τη δίνει ο ίδιος ο Ρακιντζής που το 2014 ανέφερε στο Έθνος ότι δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για την λειτουργία και τον έλεγχο των ΜΚΟ.Ειπε ακόμα πως ένα ΑΦΜ είναι αρκετό για να ανοίξει, να λειτουργήσει και να χρηματοδοτηθει μια ΜΚΟ.Τοσο απλά.Ομως τα περισσότερα ιδρύματα είναι εταιρείες,.όπως και οι περισσότερες δομές.Δηλαδη λειτουργούν με απόφαση Δικαστηρίου,έχουν ορισμένα μέλη που εκλέγονται, έχουν καταστατικό,γίνονται γενικές συνελεύσεις, εκλογοαπολογιστικα συμβούλια κλπ.Και κυρίως έχουν μέλη- εθελοντές ,τα οποία μετέχουν στις συνελεύσεις και μπορούν να ελέγξουν τι γίνεται.
Και φυσικά οι δομές,τα ιδρύματα ελέγχονται τακτικά από το ΣΔΟΕ,τις υγειονομικές υπηρεσίες, τα αρμόδια όργανα της πολιτείας και των περιφερειών.Επίσης τα μέλη των διοικήσεων δεν παιρνουν αποζημιώσεις.
Αντίθετα οι ΜΚΟ δεν ελέγχονται γιατί δεν υπάρχει πλαίσιο ελέγχου. Είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, μαγαζάκια που οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να κάνουν  τα πλείστα όσα για να ξεφύγουν από την εφορία.Και φυσικά όλα τα μέλη της Διοίκησης παίρνουν παχυλούς μισθούς που το 2018 κυμαίνονταν από 12.000 έως 16.000 ευρώ μηνιαίως.  Γι αυτό κάνουν…πάρτι από χρόνια στη χώρα μας κι όχι μόνο…Εκεί κάπου έχασε την μπάλα κι ο παπά Αντώνης.Κι όταν είδε πως γιγαντωνεται ,αντί να τρέξει να μπει στην ομπρέλα της Εκκλησίας,που ήταν η μόνη που θα μπορούσε να διαχειριστεί την επιτυχία του, απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο κι έχασε τη μπαλα. Η μάλλον του τράβηξαν το χαλί εκείνοι που τον ανέβασαν μέχρι εκεί γιατί έκριναν ότι ήρθε η ώρα να βγουν εκείνοι  μπροστα..

Αφού είχαν υπογραφεί τα συμβόλαια ,αφού είχαν τελειώσει τα διαδικαστικά,αφού την…. καραμέλα της  αποασυλοποίησης την είχαν μασησει όλοι ,δεν είχαν πλέον αναστολές για να εμφανιστούν.Ολα στη φόρα !!!

• Η φιλανθρωπία-επάγγελμα,η φιλανθρωπία-επικερδής επιχείρηση είναι πλέον γεγονός.Ποιες όμως ήταν οι ΜΚΟ που υποκατέστησαν τα…μιαρά ιδρύματα ,τότε που οι καραβιές των προσφύγων κατέκλυσαν τα παράλια των νησιών μας;Περίπου 15 μεταξύ των οποίων κάποια OSRAM και κάποια ERCI.Γιά την πρώτη το Λονδίνο είχε εκδώσει νότα που καλούσε τις κυβερνήσεις που την χρησιμοποιούσαν να προσέχουν, γιατί μέλη της που είχαν πάει στην Αϊτή για να προσφέρουν  βοήθεια στους σεισμόπληκτους ,συνελήφθησαν γιατί κακοποιούσαν σεξουαλικά μικρά παιδιά και των δύο φύλων και για το λόγο αυτό της κόπηκε η επιδότηση των 36 εκατ. ευρώ που έπαιρνε κάθε χρόνο.

• Για την δεύτερη,δημοσίευμα του Έθνους το 2018 ανέφερε ότι στελέχη της είχαν συλληφθεί από την Αστυνομία σε ακριτικό νησί όπου είχαν πάει, υποτίθεται, για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες,για πλαστογραφία,παραβίαση μυστικών της πολιτείας, κατασκοπεία και παράνομη κατοχή φορητών ασύρματων του ναυτικού.

• Η ΜΚΟ αυτή έχει υπογράψει σύμβαση με την αρμόδια υπουργό την κ.Μιχαηλίδου,για να υποκαταστήσει το έργο των ιδρυμάτων με το αζημίωτο βέβαια.Και δεν είναι τυχαίο ότι στόχος  είναι τα ιδρύματα και οι δομές που ασχολούνται με παιδιά.Γιατι για κάθε παιδί που φιλοξενείται η δομή ή η ΜΚΟ λαμβάνουν από τα προγράμματα ΕΣΠΑ 67 ευρώ την ημέρα. Ενώ για τους μεγάλους μόνο 14 ευρώ.Γι αυτό την …έπεσαν όλοι στα παιδιά.Γι αυτό τα .αγάπησαν ξαφνικά. Και τις δομές η τα ιδρύματα που τα φροντίζουν επί εικοσαετίας και αιώνες,με δικούς τους πόρους ,άδολη αγάπη,.έμφυτη στοργή πάνε να τα …εξαφανίσουν.Ειναι πολλά τα λεφτά βλέπετε…

Κάπως έτσι έχει η …ιστορία με τις ΜΚΟ,την Κιβωτό ,το αρμόδιο υπουργείο,τα ιδρύματα, τις δομές κλπ.Μια ιστορία πονεμένη αλλά και περίεργη.Με πολλά ερωτηματικά και απορίες.Που ανεβάζει και κατεβάζει.Κυρίως όμως που προβληματίζει.Το θέμα  είναι που θα οδηγήσουν όλα αυτά. Είτε πρόκειται για μεθοδευσεις, είτε για…αθώους χειρισμούς.Για να δούμε

ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ. ….

ΔΗΜΟΦΙΛΗ