Το έγκλημα Γκουτιέρες δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε προσφυγή στον ΟΗΕ μέσω επιστολής (διαμαρτυρίας;) από το ΥΠΕΞ
δια την ανάρτηση του Τουρκολιβυκού συμφώνου στον Οργανισμό, και μέσω της οποίας ζητείται, αντί να απαιτείται, ανάκληση, με το αιτιολογικό της παραβίασης, αντί καταπάτησης,του διεθνούς δικαίου.

Πάλι καλά, όχι όμως και πάρα πολύ καλά, αφού το ΥΠΕΞ φέρεται σαν μόνο εκεί να υπάρχει αίτιο καταπάτησης από τους Τούρκους διεθνών συμφωνιών. Ορθά ζητούν οι Τούρκοι με επιστολή τους προς τον ΟΗΕ, την, έστω και αμυντικά, αποστρατικοποίηση των νησιών, αφού παραβιάζεται η συνθήκη της Λωζάννης, την στιγμή που 40000 Τούρκοι κατοχικοί στρατιώτες στην Κύπρο χαρακτηρίζονται, μόνο από τους Τούρκους, στρατός «ειρήνης». Να λοιπόν η, μία από τις πολλές, ευκαιρία για έναν εξαφανισμένο απο την διεθνή «σκηνή» και σε αντίθεση με το παρελθόν αυτού στον Οργανισμό, τον διεθνή του οποίου προίσταται, Αντόνιο Γκουτιέρες να σταθεί αντάξιος, και όχι όπως μέχρι σήμερα ανάξιος, της έδρας, να αποδείξει ενεργητικά, και όχι «αρχειοθετώντας» τις αξίες οποίες οφείλει και να πρεσβεύει.

Ακόμα, μόλις προχθές στην Γερουσία τον ΗΠΑ και ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής αυτής, η υπό ακρόαση μέλλουσα πρέσβειρα στην Κύπρο, άκουσε τον πρόεδρο της επιτροπής να της τονίζει συγκεκριμένες παραβιάσεις, από τους Τούρκους, αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Γκουτιέρες, που είναι και δουλειά του, φαίνεται να τις αγνοεί παντελώς!! Γιατί ο συγκεκριμένος κύριος στις προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού, επίσημες εκθέσεις του, δεν αναφέρει στις συνομιλίες επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος, ποία εκ των δύο πλευρών που συμμετέχουν, συστηματικά τορπιλίζει αυτές αρνούμενη να εφαρμοσθούν, στο σχέδιο λύσης του χρονίζοντος αυτού προβλήματος, οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, και νά βρει μέσω αυτών των αποφάσεων, το Κυπριακό την λύση του; Πως και αυτός ο κύριος, άκρως φιλοτουρκικά ενεργώντας, δες και το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο υιοθετώντας, αντί να συμβάλλει στις ειρηνικές επιλύσεις ενεργεί αντιθέτως υποδαυλίζοντας ούτω τις στρατιωτικές συρράξεις;

Ήδη οι Τούρκοι χρησιμοποιώντας εντέχνως (μέσω Ισλάμ) τον, εξ αιτίας της αδράνειας του ΓΓ του ΟΗΕ στο μετά την Ελβετία ναυάγιο των συνομιλιών, διαδρομώντα χρόνο που οι ίδιοι ροκάνίζουν με διάφορα, ποιός να ξέρει τί, μέσα, ζητούν την διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους που μόνο οι ίδιοι βάπτισαν και και έθεσαν «γράφοντας έτσι τον ΟΗΕ στα παπούτσια τους» με δεκανίκι τον πανταχού απόντα Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού; Τί καλός αρχειοθέτης κι αυτός!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ