Η Αμερική έκανε μια περιουσία από τη σύγκρουση στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Ζάο Λιτζιάν, δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ «κάνουν μια περιουσία» από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, σύμφωνα με τη σερβική b92.

Η Ευρώπη πληρώνει το τίμημα αυτής της σύγκρουσης, ειδικά όσον αφορά τον πληθωρισμό και τις τιμές της ενέργειας, είπε ο Ζάο.

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι «δεν είναι περίεργο που τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης λένε ότι η Ευρώπη πρέπει να αναρωτηθεί: γιατί η ειρήνη και η πρόοδός μας να εξαρτώνται από τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών;».

Κατηγόρησε επίσης την Ουάσιγκτον ότι αγνόησε την επίδραση της εισαγωγής των αμερικανικών επιδοτήσεων (Inflation Reduction Act – IRA) σε άλλες χώρες, «συμπεριλαμβανομένων των αποκαλούμενων συμμάχων και εταίρων», που είναι «άλλο ένα παράδειγμα αμερικανικής ηγεμονίας», αναφέρει το Teletrader.

Η Κίνα έχει προειδοποιήσει προηγουμένως ότι η IRA θα βλάψει την παγκόσμια βιομηχανία ημιαγωγών και επέμεινε να μην προμηθεύει τη Ρωσία με τα όπλα που χρειάζεται για να συνεχίσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ