Κικίλιας: Η χρονιά για τον τουρισμό θα κλείσει με 3 δις ευρώ παραπάνω από όσο υπολογίζαμε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην τεράστια επιτυχία που σημείωσε φέτος ο τουρισμός αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας λόγο για έσοδα-ρεκόρ στην χώρα.

«Ο στόχος που είχε τεθεί στον προϋπολογισμό πέρσι τέτοια εποχή, ήταν τα έσοδα από τον τουρισμό να φτάσουν το 80% του 2019, δηλαδή 15 δισ. ευρώ. Με σκληρή δουλειά και κόντρα σε πολλαπλές κρίσεις, ο στόχος όχι μόνο επιτεύχθηκε αλλά η χρονιά φαίνεται πως θα “κλείσει” με περίπου 3 δισ. ευρώ παραπάνω. Αυτή η προστιθέμενη αξία του ελληνικού τουρισμού είναι η μεγάλη νίκη όλων μας», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού.

Μάλιστα, εκτίμησε πως η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου έγινε πράξη, δηλώνοντας ικανοποίηση από το γεγονός πως ακόμα και σήμερα, αρχές Δεκεμβρίου, βλέπουμε τουρίστες να κυκλοφορούν στην Αθήνα, στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, στην Ακρόπολη. Στο ίδιο πλαίσιο υπογραμμίζει ότι ήδη έντεκα αεροπορικές εταιρείες έχουν συμφωνήσει για πτήσεις, νέους προορισμούς ή ενίσχυση του capacity για Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, μήνες που είναι off season.

Τέλος, ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους». «Συνολικά θα δοθούν 400.000 άυλες ψηφιακές κάρτες με το πρόγραμμα, ήδη 275.000 συμπολίτες μας έχουν αυτή τη δυνατότητα και αρκετοί από αυτούς την έχουν ήδη αξιοποιήσει» υπογράμμισε, ανακοινώνοντας ότι στα τέλη Ιανουαρίου του 2023 θα γίνει νέα κλήρωση για τους υπόλοιπους 125.000 δικαιούχους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ