Κάρφωσε τον Μητσοτακη ο Σαμαράς: Αντιδημοκρατική εκτροπή αν έκανε υποκλοπές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολλαπλά μηνύματα έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση εγκαινίων του ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς». Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε τόσο στην εσωτερική πολιτική επικαιρότητα, όσο και στη γεωπολιτική κατάσταση και το ρόλο της Ελλάδας μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και το ψυχροπολεμικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί.

Ο Σαμαράς αναφέρθηκε και στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, ζητώντας από την κυβέρνηση να δοθούν ξεκάθαρες και σαφείς απαντήσεις. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν πρέπει να δίνουμε την εντύπωση πως το απόρρητο είναι μια βολική δικαιολογία» και χαρακτήρισε αντιδημοκρατική εκτροπή, αν η κυβέρνηση προχώρησε σε υποκλοπές.

Όπως τόνισε: «Η πολιτική ζωή του τόπου δοκιμάζεται για πολύ καιρό από τις νόμιμες και παράνομες υποκλοπές. Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες. Θα ήταν αδιανόητο. Αν ίσχυαν όλα αυτά θα επρόκειτο αναμφίβολα για αντιδημοκρατική εκτροπή. Και γι αυτό πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες και πλήρης απαντήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Χωρίς να δίνουμε την εντύπωση πως το απόρρητο είναι μια βολική δικαιολογία. (…) Αυτά τα φαινόμενα η παράταξή μας δεν μπορεί να τα ανεχθεί».

Συνεχίστε την ανάγνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ