Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Παγώνη: Η γρίπη θα επιμείνει μέχρι και τέλη Μαρτίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφορά στην έξαρση των ιώσεων έκανε μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας πως ήδη έχουν ξεκινήσει από τον Νοέμβριο, νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν.

«Δυστυχώς, έχουμε πάρα πολλές ιώσεις από Νοέμβριο. Τις περιμέναμε πολύ αργότερα, αλλά ήρθαν νωρίτερα. Η γρίπη θα ξεκινήσει μετά τις 25 Δεκεμβρίου και θα επιμείνει μέχρι και τέλη Μαρτίου, πρέπει να εμβολιαστούμε!» είπε αρχικά.

Σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο του κορωνοϊού, η Ματίνα Παγώνη είπε ότι πρέπει να εμβολιαστούν οι άνω των 60 με το επικαιροποιημένο εμβόλιο αλλά και οι κάτω των 60 με υποκείμενα νοσήματα. Μεταξύ άλλων, επεσήμανε οτι η μάσκα θα ισχύσει την περίοδο των εορτών για τα εμπορικά καταστήματα, ενώ προέτρεψε τον κόσμο να κάνει τεστ πριν επισκεφθεί συγγενείς και φίλους για το εορταστικό τραπέζι.

Υπενθυμίζεται πως την ίδια ώρα, στην χώρα έκαναν την εμφάνισή τους περιστατικά στρεπτόκοκκου. Τα συμπτώματα που θα πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς είναι ο πυρετός, ο πόνος στον λαιμό και το πρήξιμο των αδένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ