Γιώργος Κύρτσος: Καταθέτει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις υποκλοπές εις βάρος του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα γραφεία της ΑΔΑΕ βρέθηκε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, Γιάννη Μαντζουράνη προκειμένου να συναντηθούν με τον πρόεδρο Χρ. Ράμμο για το σκάνδαλο των υποκλοπών και συγκεκριμένα για την υπόθεση που αφορά τις εις βάρος του υποκλοπές.

Εκεί ζήτησαν την επίσπευση των ερευνών, ενώ ενημέρωσε για την πρόθεσή του να παρουσιάσει αναλυτικά την υπόθεσή του στην πολιτική ομάδα του Renew Europe στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπως και σε αρμόδιες επιτροπές με τελικό στόχο να συζητηθεί και στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Επιδίωξή του η πλήρης προστασία των δημοκρατικών και συνταγματικών δικαιωμάτων του ιδίου, όπως και όλων των πολιτών», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται επίσης ότι «επίκειται Προσφυγή του κ. Κύρτσου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΑ), δεδομένων των ανυπέρβλητων εμποδίων για την υλοποίηση του κατοχυρωμένου δικαιώματος κάθε ευρωπαίου και Έλληνα πολίτη για δικαστική προστασία εξαιτίας των πρόσφατων νομοθετικών πρωτοβουλιών του καθεστώτος Μητσοτάκη, οι οποίες παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές και κανόνες της ευρωπαϊκής και ελληνικής έννομης τάξης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ