Ο Ρίσι Σούνακ κόβει τη φόρα στους παρανομους Αλβανούς μετανάστες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επηρεασμένος, προφανώς, και από το -όχι και τόσο ευχάριστο- θέαμα των εκατοντάδων Αλβανών που είχαν ξεχυθεί τις προάλλες στους δρόμους του Λονδίνου, για να πανηγυρίσουν την ημέρα Ανεξαρτησίας της χώρας τους, ο Ρίσι Σούνακ δήλωσε σήμερα ότι στο εξής θα αποτρέψει την παραμονή στη Βρετανία των παράτυπων μεταναστών που καταφθάνουν μέσω Μάγχης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ανέφερε πως έχει καταλήξει σε σχετική συμφωνία με τη Αλβανία για τον περιορισμό του αριθμού των παράτυπων μεταναστών που φθάνουν με μικρά σκάφη στη χώρα, στο πλαίσιο των μέτρων για επιτάχυνση της διεκπεραίωσης των αιτήσεων για άσυλο. Ο αριθμός των Αλβανών που φθάνουν στην Βρετανία διαπλέοντας τη Μάγχη έχει αυξηθεί κατά πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, με τα κυβερνητικά στοιχεία να δείχνουν ότι οι Αλβανοί αντιπροσωπεύουν την πολυπληθέστερη ομάδα που φθάνει «λαθραία» στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω της συγκεκριμένης οδού.

Ο Σούνακ δήλωσε ότι στις αρχές της επόμενης χρονιάς η κυβέρνηση θα εισαγάγει νομοθεσία που θα απαγορεύει στους μετανάστες που διασχίζουν τη Μάγχη να παραμένουν στη Βρετανία. «Εάν εισέλθετε στο Ηνωμένο Βασίλειο παράτυπα, δεν θα πρέπει να μπορείτε να παραμείνετε εδώ», δήλωσε ο ηγέτης των Τόρις στο Κοινοβούλιο. «Αντ’ αυτού, θα τίθεστε υπό κράτηση και γρήγορα θα επιστρέφετε είτε στην πατρίδα σας είτε σε μια ασφαλή χώρα, όπου θα εξεταστεί η αίτηση ασύλου σας», πρόσθεσε.

Μείζον πολιτικό ζήτημα

Το θέμα των μεταναστών που φθάνουν σε μικρά σκάφη έχει αναχθεί σε σημαντικό πολιτικό ζήτημα για τη Συντηρητική κυβέρνηση, ιδιαίτερα για περιοχές της εργατικής τάξης στη βόρεια και κεντρική Αγγλία, όπου οι μετανάστες κατηγορούνται ότι δυσκολεύουν την εύρεση εργασίας και ότι ασκούν πιέσεις στις δημόσιες υπηρεσίες.

«Οι πολίτες είναι δικαίως οργισμένοι, διότι βλέπουν αυτό που βλέπω εγώ, δηλαδή ότι αυτό, πολύ απλά, δεν είναι δίκαιο», δήλωσε ο Σούνακ. «Δεν είναι σκληρό ή κακό να θέλει κανείς να κόψει τη θηλιά εγκληματικών συμμοριών που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο… Φτάνει πια», κατέληξε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ