Χριστούγεννα στη φυλακή θα κάνουν Τζόρτζι και Παντσέρι που συνελήφθησαν για το Qatargate

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για τουλάχιστον άλλον ένα μήνα θα παραμείνει προφυλακιστέος ο σύζυγος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι που συνελήφθη για το σκάνδαλο Qatargate. Παράλληλα, στη φυλακή θα παραμείνει και ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος θεωρείται «εγκέφαλος» του σκανδάλου.

Την ίδια ώρα, ο τρίτος κατηγορούμενος επικεφαλής της ΜΚΟ, Νικολά Φιγκά Ταλαμάνγκα, αποφυλακίζεται με «βραχιολάκι».

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή δεν παρουσιάστηκε σήμερα στην ακροαματική διαδικασία, καθώς οι δικηγόροι της ζήτησαν και πήραν αναβολή για ακρόαση στις 22 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα μείνει και εκείνη προφυλακισμένη.

Η ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας

Σε ανακοίνωση της η ομοσπονδιακή εισαγγελία αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι αν οι κατηγορούμενοι προσφύγουν κατά της απόφασης μέσα σε 24 ώρες, «θα εμφανιστούν ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών».

«Στο πλαίσιο μεγάλης κλίμακας έρευνας από το γραφείο του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα και της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας για τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, της διαφθοράς και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, τρία άτομα εμφανίστηκαν ενώπιον των προδικαστικών τμημάτων του Πρωτοδικείου Βρυξελλών.

Με αυτή τη σειρά, το απόγευμα, το προ-δικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προδικαστική κράτηση των F.G, και του P.A.P. O NF-T επίσης παραμένει υπό κράτηση αλλά με σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης.

Η κατηγορούμενη Ε.Κ. δεν ήταν παρούσα στη σημερινή ακρόαση, έχοντας ζητήσει αναβολή. Θα εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 22 Δεκεμβρίου.

Εάν προσφύγουν κατά της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστούν ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Για την προστασία της έρευνας, δεν θα δοθεί άλλη περαιτέρω πληροφορία αυτή τη στιγμή. Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης μέσω δελτίων τύπου».

H φωτογραφία με τη βαλίτσα του πατέρα της γεμάτη χαρτονομίσματα

Το φως της δημοσιότητας είδε, λίγη ώρα νωρίτερα, σήμερα μια φωτογραφία από την βελγική αστυνομία η οποία δείχνει τον πακτωλό χρημάτων που βρέθηκαν στην υπόθεση διαφθοράς από το Κατάρ στην οποία εμπλέκεται η Εύα Καϊλή.

Η βελγική αστυνομία έκανε μια ανάρτηση στο twitter στην οποία αποκαλύπτει τα χρήματα. Ανάμεσα στις φωτογραφίες βρίσκεται και μια βαλίτσα η οποία ενδεχομένως να είναι αυτή με την οποία βρέθηκε, στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο πατέρας της πρώην Ευρωβουλευτή.

«Στο πλαίσιο φακέλου της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας με την υποψία διαφθοράς, αναφορικά με άτομα που δραστηριοποιούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ομοσπονδιακή Δικαστική Αστυνομία κατέσχεσε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ κατά τη διάρκεια ερευνών που διενεργήθηκαν στην περιοχή των Βρυξελλών», αναφέρει η βελγική αστυνομία στην ανάρτησή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από έγκυρα μέσα τα συγκεκριμένα χρήματα προέρχονται από τράπεζες του Βελγίου αλλά και από την Γερμανία, την Ιταλία και την Γαλλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ