Η κίνηση της Αιγύπτου και οι εξελίξεις με το Κατάρ, ευκαιρία για την συντριβή της Τουρκίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναλυτές ελληνικών εφημερίδων σχολιάζοντας την μονομερή ενέργεια της Αιγύπτου να καθορίσει μονομερώς την δική της ΑΟΖ στα θαλάσσια σύνορά της με την Λιβύη, ενώ σημειώνουν πως ακόμα δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα χάρτες, κρίνουν αυτό ως «ναι μεν αλλά».

Μα και μόνο του το γεγονός της μονομερούς ενέργειας της Αιγύπτου, όχι μόνο λέει αλλά και να επισημοποιεί την μή αναγνωρίσιμη κυβέρνηση στη Λιβύη. Τουτέστιν αν θέλετε να είστε κυρίαρχο κράτος προχωρήστε στις προϋποθέσεις που σας έθεσε η διεθνής κοινότητα, όπως απομάκρυνση ξένων ενστόλων αλλά και μή τέτοιων και ότι άλλο σας έχει ζητηθεί, για να ακολουθήσουν ανόθευτες εκλογές.

Όσον αφορά την Ελλάδα, αυτό είναι και το κυρίως ζητούμενο, και όχι τόσο τα μίλια που έτσι κι αλλιώς θα τεθούν υπό διαπραγμάτευση όταν έλθει η ώρα αυτή. Τώρα αγγίζει δεν αγγίζει τις Τούρκο – λιβυκές συντεταγμένες, αυτή τη στιγμή δεν είναι το ζητούμενο.

Καθαρές κουβέντες. Το ζητούμενο είναι να ωθηθεί προς την έξοδο αυτή η παράνομη κυβέρνηση, και με την μετά λαοπρόβλητη, είτε το θέλει είτε δεν το θέλει ο εξαφανισμένος ΓΓ του ΟΗΕ όλα θα βρουνε τον δρόμο τους.

Ο χορός άνοιξε στο Βέλγιο, και σίγουρα θα ανοίξει και αλλού!! Θάρθει η ώρα που ο τούρκος θα πρέπει να δόσει εξηγήσεις στο μουσουλμανικό κόσμο για τη συμπεριφορά του να κόπτεται για τους ομοθρήσκους του αλλά μόνο για τους πετρελαιοπηγές κατέχοντες. Θα φανεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ