Παγκόσμιος διασυρμός της Ελλάδας από δημοσίευμα του Euractiv για τις υποκλοπές!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παγκόσμιο διασυρμό για την πατρίδα μας αποτελεί η καταγγελία-«φωτιά» του Euractiv, σύμφωνα με την οποία η ίδια η ελληνική δικαιοσύνη προσπάθησε να εμποδίσει την ερευνα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με το Euractiv ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος επιχείρησε να παρεμποδίσει την έρευνα επικαλούμενος το νέο νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις που πέρασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Πρωτοφανείς αποκαλύψεις για παρεμπόδιση της έρευνας της ανεξάρτητης αρχής, από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Cosmote!

Διαβάστε το απίστευτο ιστορικό που προσβάλλει την Ελλάδα!

Μία ακόμη μεγάλη αποκάλυψη για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα βλέπει το φως της δημοσιότητας σήμερα, Παρασκευή (16/12).

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει το EURACTIV, ο ευρωβουλευτής του Renew Europe, Γιώργος Κύρτσος και ο ερευνητής δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου είναι τα τελευταία θύματα του «ελληνικού Watergate», το σκανδάλου υποκλοπών που συγκλονίζει την Αθήνα εδώ και μήνες.

Πηγές σχετικές με το θέμα ανέφεραν στο EURACTIV ότι κλιμάκιο της ΑΔΑΕ επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη (15/12) την τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Cosmote.

Η ΑΔΑΕ θέλησε να διενεργήσει έλεγχο μετά από αιτήματα που υπέβαλαν στην αρχή ο κ. Κύρτσος και ο κ. Τέλλογλου, οι οποίοι ήθελαν να πληροφορηθούν εάν ήταν υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο επιβεβαίωσε ότι και τα δύο πρόσωπα ήταν υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες, αλλά οι λόγοι δεν αποκαλύφθηκαν με επίκληση στην «εθνική ασφάλεια».

Εν τω μεταξύ, η ανεξάρτητη αρχή αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη διενέργεια του ελέγχου.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να προσπάθησε να μπλοκάρει τον έλεγχο λέγοντας ότι ήταν παράνομος, σύμφωνα με την EURACTIV.

Αρκετές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, μετά από συνεννόηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο, επιχείρησε να σταματήσει τον έλεγχο αμφισβητώντας την αρμοδιότητα της αρχής.

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ αντέδρασαν επικαλούμενοι τη συνταγματική τους εξουσία και επέμειναν στον έλεγχο.

Εξάλλου, η εταιρεία τους ενημέρωσε ότι θα επικοινωνήσει με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για οδηγίες. Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ ενημερώθηκαν ότι η διαδικασία ήταν παράνομη.

Η εταιρεία, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ζήτησε γραπτή γνωμάτευση από τον εισαγγελέα την οποία φέρεται να αρνήθηκε.

Παρά τις εκκλήσεις να τερματιστεί ο έλεγχος, οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ επέμειναν, λέγοντας ότι είναι ανεξάρτητοι από το δικαστικό σώμα και συνέχισαν να διενεργούν τον έλεγχο.

Με πληροφορίες απο το ieidiseis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ