Σάλος με την αποκάλυψη Πολακη στη βουλη για τα 30.000.000 ευρω χρεη πασίγνωστης εφημερίδας που σβηστήκαν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεπέρασαν τα 9 δισ. ευρώ οι απευθείας αναθέσεις που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ από το 2020 και μετά, όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο Παύλος Πολάκης μιλώντας κατά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

«Με βάση στοιχεία από 30/6/2022 πόσο έχουν φτάσει μέσα σε δυόμισι χρόνια, από το 2020 που ξεκίνησε η έκτακτη ανάγκη; Έφτασαν τα 8,45 δισεκατομμύρια ευρώ. Βάζοντας και 600 εκατομμύρια ευρώ του τελευταίου εξαμήνου, έχουμε ξεπεράσει τα 9 δισεκατομμύρια ευρώ σε απευθείας αναθέσεις», είπε ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2019 που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ οι απευθείας αναθέσεις, οι κλειστοί διαγωνισμοί, η διαπραγμάτευση με κλειστή διαδικασία ήταν 6.655.000 ευρώ. Και το δεύτερο εξάμηνο του 2019 (όταν δεν υπήρχε πανδημία) εκτοξεύθηκαν στα 259.368.000 ευρώ!

«Για αυτόν τον λόγο εμείς αφήσαμε 37 δισεκατομμύρια ευρώ! Θα μπορούσαν να είναι και λιγότερα. Για αυτό τον λόγο εσείς θα τα “ξεκοκαλίσετε” και θα ξαναβρούμε πάλι “καμένη γη”», σχολίασε ο Π. Πολάκης διαφοροποιούμενος από την κομματική γραμμή.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Διαγράφηκαν τα δάνεια του

Ο Π. Πολάκης αποκάλυψε ότι τα 30 εκατ. δάνειο του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ διαγράφηκαν και επιστράφηκαν και τα κατασχεμένα σπίτια στους ιδιοκτήτες!

«Τα 30 εκατομμύρια ευρώ δάνειο του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, του συγχωρεμένου του Αναστασιάδη και του Καραμήτσου τα πούλησε τον Απρίλη του 2020, μετά που ψηφίσατε την ασυλία των τραπεζικών στελεχών, τα έδωσε η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, αντί για 29 εκατομμύρια ευρώ, 10 εκατομμύρια ευρώ στο Fund «Palantir Capital».

Μετά από λίγο καιρό, στις 2 Ιουνίου, το Palantir τα πουλάει στο Meru Sarl για 8 εκατομμύρια ευρώ, με τις 19 Ιουλίου του 2021 το δεύτερο fund το πουλάει σε ένα τρίτο fund και τι έχει σαν αποτέλεσμα αυτό; Να διαγράφουν τα δάνεια, να τους επιστραφούν και τα σπίτια που είχαν κατασχεθεί. Την ίδια στιγμή που παίρνετε τα σπίτια του κόσμου για 10.000 ευρώ με τους ”Πάτσηδες” που έχετε στο κόμμα σας, την ίδια στιγμή καθαρίζετε τα λαμόγια των τραπεζών και των ΜΜΕ!».

Ο «βαρκάρης του Αχέροντα»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην πανδημία:

«Πόσους νεκρούς είχαμε 1η Σεπτεμβρίου του 2021 που ανέλαβε ο “βαρκάρης του Αχέροντα” με τη βοηθό του, τη Μίνα τη Γκάγκα, για τον Πλεύρη λέω; Είχαμε 13.745 την 1η Σεπτεμβρίου του 2021. Πόσους έχουμε σήμερα; Έχουμε 34.614 νεκρούς. Είμαστε στην πρώτη θέση στη Δυτική Ευρώπη σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, 3.555 θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού στην Ευρώπη. Είναι πρώτη η χώρα μας. Ξεπεράσαμε όλους αυτούς που δεν θέλαμε να μοιάσουμε, Σουηδούς, Γερμανούς, Αυστριακούς, Γάλλους, Πορτογάλους, Ισπανούς και τα λοιπά. Αυτή ήταν η επιτυχία! Φάγατε 9 δισεκατομμύρια ευρώ στο όνομα του κορωνοϊού. Έχουμε 35.000 νεκρούς, γιατί δεν φέρατε τα φάρμακα όταν έπρεπε, γιατί δεν φτιάξατε τις ΜΕΘ έτσι όπως έπρεπε, γιατί ποντάρατε στο μοναδικό όπλο του εμβολίου».

Επιπλέον ο Π. Πολάκης κατέθεσε στοιχεία του ΕΟΔΥ.

«Εδώ είναι και αυτά που έδωσε ο ΕΟΔΥ, που αποδεικνύουν ότι το τελευταίο τρίμηνο στους 2.700 θανάτους, οι 2.000 ήταν θάνατοι πλήρως εμβολιασμένων και οι 700 θάνατοι ήταν ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι. Για αυτό πήρε και απόφαση το ΣτΕ να επιστρέψει τους υγειονομικούς σε αναστολή, που τους κρατάει εκδικητικά ο Πλεύρης, “ο βαρκάρης του Αχέροντα”, εκτός μέχρι 1η Γενάρη».

Ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε σε σκάνδαλο στον ΙΦΕΤ επικαλούμενος έκθεση εσωτερικού ελέγχου.

«Έχετε έχετε πάει εκεί ένα λαμόγιο, ονόματι Σωτηρίου, ο οποίος έχει φάει και τα πόμολα από τις πόρτες! Έχει δώσει και έχει κάνει εξαγωγή ο ΙΦΕΤ 3.000.000 φάρμακα, τα οποία έπρεπε να πουληθούν εδώ, τα εξήγαγε έξω και 500.000 δεν έχουν βρεθεί που έχουν πάει», είπε και πρόσθεσε: «αγόρασε, λέει, 800.000 κάποια φάρμακα από τη Ρουμανία, τα οποία τα πλήρωσε στον λογαριασμό όχι της εταιρείας, αλλά κάποιου άλλου λογαριασμού, που δεν ξέρουμε ποιανού είναι, και έχει κάνει ζημιά στο ΙΦΕΤ. Περιγράφουν ένα κάρο παράνομες πράξεις. Καταθέσαμε τη μηνυτήρια αναφορά νομίζω στις 12/4/2022. Πενιά δεν έχει παίξει η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη!».

Ακολούθησε η καταγγελία του Π. Πολάκη για τις απευθείας αναθέσεις της Νικολάου.

«Μέσα σε χρονικό διάστημα ενός χρόνου, υπέγραψε 28 συμβάσεις για προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας για τις φυλακές και ζημίωσε, με μετριοπαθείς υπολογισμούς, το ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον κατά 2.191.000 ευρώ, που είναι η διαφορά της τιμής αυτών που αγόρασε η Νικολάου είτε ως είδη είτε ως υπηρεσίες, σε σχέση με το ίδιο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή και με άλλα Υπουργεία και δομές του Δημοσίου που τα αγόρασε».

Ο «λαδέμπορας» Γεωργιάδης

Στο στόχαστρο Πολάκη βρέθηκε ο «λαλίστατος αδιευκρίνιστος λαδέμπορας», όπως τον χαρακτήρισε, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Για αυτό δεν έχει πει κουβέντα. Είναι χρηματοδότηση από τον αναπτυξιακό 737.000 ευρώ σε μία εταιρεία για παροχή, λέει, συμβούλων ασφαλείας σε μια εταιρεία που λέγεται «SWAT SDISS ΕΠΕ», στην οποία διευθύνων σύμβουλος ήταν μια κύρια, συνεργάτης του Δένδια -τώρα είναι ο κ. Κολομπανί, συνεργάτης του κ. Γεωργιάδη το 2013 με 2014-, μια εταιρεία που τον προηγούμενο χρόνο είχε τζίρο 350 ευρώ και η οποία ανήκει σε μία offshore της Κύπρου, η οποία είχε να καταθέσει ισολογισμούς επτά χρόνια. Και μετά που το ανακοινώσαμε, τρέξανε να την ξαναενεργοποιήσουν στην Κύπρο. Καθαρή απάτη του κ. Γεωργιάδη προς το ελληνικό Δημόσιο», είπε ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι 4 δικηγόροι κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά για απάτη, καθώς οι ΚΑΔ (Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας) είναι άσχετοι με το έργο που ανέλαβε».

Τα φωτιστικά του Πενταγώνου

Αναφερόμενος στα αμυντικά θέματα ο Π. Πολάκης τόνισε ότι «ορθώς δεν ψηφίσαμε τις δαπάνες του προϋπολογισμού, γιατί δεν θα σας κρατήσουμε φανάρι να ξαναχρεοκοπήσετε τη χώρα. Ένα παράδειγμα θα σας πω, τα 600 εκατομμύρια ευρώ του Κέντρου Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα -που τα κάνετε 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ-, όχι, τη δικιά μας υπογραφή δεν θα την έχουν. Επειδή δεν μπορείτε να στηρίξετε τον προϋπολογισμό, επιδοθήκατε σε ένα κρεσέντο πατριδοκαπηλίας».

Επίσης ο Π. Πολάκης είπε ότι «στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δώσατε 20 εκατομμύρια ευρώ απευθείας ανάθεση για αλλαγή φωτιστικών στα στρατόπεδα. Σας αποδείξαμε ότι αυτά θα έπρεπε να τα πάρετε με 10 εκατομμύρια ευρώ αντί για 20 εκατομμύρια ευρώ, αν χρησιμοποιούσατε τις τιμές που χρησιμοποίησε ο Δήμος Πατρέων ή άλλοι δήμοι. Πήρατε φωτιστικά 800 ευρώ που τα βρίσκεις στο Skroutz με 110 ευρώ και εσείς τα πήρατε 780 ευρώ».

Ακολούθησε καταγγελία για τον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη ότι «έδωσε σύμβαση 6 εκατομμύρια ευρώ -για ποιον λόγο;- για να τον βοηθήσουν να φτιάξει τις συμβάσεις κατασκευής των χώρων υποδοχής και ταυτοποίησης. Αυτά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, 40 εκατομμύρια ευρώ για τα κέντρα υποδοχής, που με 40 εκατομμύρια ευρώ φτιάχνεις νοσοκομείο. Ο Μηταράκης φτιάχνει κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης με 40 εκατομμύρια ευρώ το καθένα και θέλει –λέει- και 6 εκατομμύρια ευρώ για το πώς θα φτιάξουν τις συμβάσεις. Τα 5 εκατομμύρια ευρώ είναι «μαύρο» πολιτικό χρήμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ