ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαπιστώνεται οτι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝ.ΕΛ. και ΔΗΜ.ΑΡ.) συμφωνούν, άλλοι στην καταγγελία και άλλοι στην επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Εύλογα λοιπόν θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε ότι κάτω από μικρές αμοιβαίες υποχωρήσεις, η ριζική επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, θα ήταν μία κοινά αποδεκτή προσέγγιση από όλους. Με βάση αυτή την παραδοχή, η λύση στο σημερινό αδιέξοδο είναι περισσότερο απλή απ’ ότι φαίνεται,ώστε να έχουμε άμεσα τον σχηματισμό μιας “Οικουμενικής Κυβέρνησης” έως τις Ευρωεκλογές του 2014, ημερομηνία κατά την οποία έχουν συμφωνήσει κατ’ αρχήν τουλάχιστον τα 3 από τα 5 παραπάνω κόμματα.
1. Η Προεδρία της Δημοκρατίας συντάσσει κείμενο επιστολής, αποκλειστικά και μετις κοινά αποδεκτές θέσεις των παραπάνω κομμάτων όσο αφορά την ριζικήεπαναδιαπραγμάτευση των όρων και του στρατηγικού πλαισίου του μνημονίου στην κατεύθυνση της μείωσης της λιτότητας, του καθορισμού αναπτυξιακών μέτρων, τον επανακαθορισμό της φορολογικής πολιτικής, την επιμήκυνση της περιόδου προσαρμογής και συναφή με αυτά μέτρα. Όλα τα επαχθή μέτρα που σχεδιάζονταν για τον Ιούνιο αναβάλλονται. Υλοποιούνται μόνα όσα είναι απαραίτητα για να μην υπάρξει ταμειακό πρόβλημα στο Κράτος και τις Τράπεζες. Όλα τα παραπάνωκόμματα συμφωνούν με το σχετικό πλαίσιο δράσης, αφού παρά τις επί μέρους διαφοροποιήσεις, ουσιαστικά αντανακλούν σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις όλων.
2. Ταυτόχρονα, συναποφασίζεται η άμεση συγκρότηση μίας ολιγομελούςκυβέρνησηςπροσωπικοτήτων ικανών να χειριστούν τα σύνθετα δημοσιονομικά προβλήματα και δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα και ειδικότερα να φέρουν σεπέρας την ριζική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου εντός 60 ημερών.Προτείνεται για την θέση του Πρωθυπουργού ο Sir Βασίλης Μαρκεζίνης και του ανατίθεται η άνευ όρων επιλογή των προσώπων που θα συγκροτήσουν μία τέτοια κυβέρνηση. Γίνεται μνεία ότι εφόσον δεν επιτευχθεί εντός της συγκεκριμένης προθεσμίας μία σαφέστατη βελτίωση των όρων του μνημονίου στο πνεύμα των προαναφερθέντων, τότε η χώρα θα πάει αμέσως μετά σε εκλογές. Εφόσον η επιδιωκόμενη επαναδιαπραγμάτευση ολοκληρωθεί ικανοποιητικά, τότε η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της με στόχο την επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακήςσύμβασης στην βάση των νέων συνθηκών που απορρέουν από το βελτιωμένομνημόνιο. Ως χρονικός ορίζοντας για την υλοποίηση του παραπάνω έργου καθώς και όσων άλλων εκτιμηθούν από την ίδια ότι θα πρέπει να δρομολογηθούν που θα συνέβαλαν αποφασιστικά στην βελτίωση των δημοσιονομικών και την ανάκαμψη της οικονομίας γενικότερα, ορίζονται οι ευρωεκλογές του 2014.
3. Την επιστολή της Προεδρίας σχετικά με την ομόφωνη απόφαση των πολιτικών αρχηγών για ριζική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου όπως και της επιλογής για την θέση του Πρωθυπουργού του Sir Βασίλη Μαρκεζίνη, την αποστέλλουν στην ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Η ομοψυχία των κομμάτων, που εκφράζουν την βούληση των 2/3 του ελληνικού λαού, δείχνει αποφασιστικότητα που είναι αδύνατον να μην ληφθεί σοβαρά υπόψη από την Τρόικα.
Με τον τρόπο αυτό και οι πέντε πολιτικοί αρχηγοί μπορούν να επικαλεστούν ότι βγήκαν όλοι «κερδισμένοι» σε πολιτικό επίπεδο και πρωτίστως ότι βρέθηκαν κοινάαποδεκτές λύσεις τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού όσο και Πρωθυπουργού, που θα αναλάμβαναν την υλοποίησή τους για να σωθεί η χώρα. Επίσης, θα δεσμεύονταν ότικανείς δεν θα επιχειρήσει στο διάστημα αυτό να ρίξει την συγκεκριμένη Κυβέρνηση για ασήμαντη αφορμή που θα είχε ως συνέπεια την άμεση χρεοκοπία της χώρας.
Με Κυβέρνηση που θα είχε την ομόφωνη και αμετάκλητη στήριξη των πέντε πρώτωνκομμάτων τόσο ως προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού όσο και ως προς τηνριζική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, θα είχαμε πολλά διαπραγματευτικά όπλα και άλλοθι απέναντι στους εταίρους και στην Τρόικα στην περίπτωση που η τελευταία δημιουργήσει προσκόμματα ώστε να αποτύχει η επαναδιαπραγμάτευση. Είναι βέβαιο ότι οι δανειστές δεν θα θελήσουν να διακινδυνεύσουν κλυδωνισμούς στο ευρώ, άρα θα έχουμε να κερδίσουμε πολλά στην διαπραγμάτευση…
Το βασικό μήνυμα της κάλπης ήταν, αν όχι η κατάργηση τουλάχιστον η ριζικήεπαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Και οι δύο αυτές συνθήκες μπορούν να εξασφαλιστούν με τις συγκεκριμένες και συντονισμένες δράσεις.
Delta Lamda
13.05.2012

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ