Έφυγε απο τη ζωη ο Σπυρος Γαληνός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχασε τη μάχη για τη ζωή σήμερα 23 Δεκεμβρίου λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, σε ηλικία 70 ετών ο πρώην δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός. Ο πρώην Δήμαρχος και πρώην βουλευτής νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης λόγω επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του.

Υπήρξε ο εμβληματικός Δήμαρχος της Λέσβου που κλήθηκε να διαχειριστεί την πρωτοφανή προσφυγική κρίση του 2015. Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες, άφησε πίσω του πολύ σημαντικό έργο για ολόκληρη τη Λέσβο.

937FFED4 C9A8 43E1 AA67 C916C277D995

Καλό παράδεισο στον φίλο και Πατριώτη Σπύρο Γαληνό . Τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Υπηρέτησε την Ελλάδα την δημοκρατία τη αγαπημένη του Λέσβο με συνέπεια αγάπη και πάντα χωρίς αντάλλαγμα . Θα σε θυμόμαστε Σπύρο, σε ευχαριστώ για όλα ….

Ο Σπύρος Γαληνός, γιος του ήρωα της Εθνικής Αντίστασης και επί σειρά ετών βουλευτή νομού Λέσβου Μίμη Γαληνού ,γεννήθηκε στην Αθήνα το Μάρτιο του 1952 και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Ανέπτυξε αθλητική δραστηριότητα ως κολυμβητής και ως παίκτης του πόλο στο Ναυτικό Όμιλο Μυτιλήνης (ΝΟΜ). Διετέλεσε προπονητής, μέλος του ΔΣ και Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης.

Το 1990, το 1994 και το 1998 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Μυτιλήνης. Το 2002 εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος αναλαμβάνοντας καθήκοντα Αντινομάρχη για το Νομό Λέσβου.

Το 2009 εξελέγη βουλευτής Λέσβου, Λήμνου και Αϊ-Στράτη, με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Μέσα σε δυόμιση χρόνια θητείας εργάστηκε εντατικά για την προώθηση ζητημάτων του νομού Λέσβου. Πρώτος αποποιήθηκε τα βουλευτικά προνόμια και τη βουλευτική ασυλία ενώ η παρουσία του στο Κοινοβούλιο ήταν έντονη και ασυμβίβαστη.

Τον Ιούνιο 2013 εξελέγη Γενικός Γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Τον Μάιο του 2014 εκλέχθηκε Δήμαρχος Λέσβου. Τον Οκτώβρη του 2014 εξελέγη πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Βόρειου Αιγαίου.

aeolos.tv

ΔΗΜΟΦΙΛΗ