Αριθμός σοκ: 39 καταγεγραμμένες αυτοκτονίες ως τωρα το 2022 στην Κρήτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να σημειωθεί πως πολλές αυτοκτονίες δεν παρουσιάζονται δημόσια σαν αυτοκτονίες για κοινωνικούς λόγους, γιατί ντρέπεται η οικογένεια, για θρησκευτικούς λόγους κ.τ.λ. που σημαίνει οτι ο αληθινος αριθμός ειναι κατα πολύ μεγαλύτερος.

Η χρονιά αυτή που φεύγει σε λίγες ημέρες είναι από τις πλέον άσχημες για την Κρήτη, καθώς σύμφωνα με τις καταγραφές του cretapost.gr έχουν αυτοκτονήσει μέχρι στιγμής 39 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας 17χρονος.

Τα στοιχεία αφορούν την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου, έως και τις 23 Δεκεμβρίου, ενώ δεκάδες είναι και οι απόπειρες αυτοχειρίας από ανθρώπους όλων των ηλικιών (σ.σ. ακόμα και 15 ετών).

Όπως αναφέρεται, πέρυσι (2021) είχαν καταγραφεί 37 περιπτώσεις αυτοκτονίας. Συνολικά δηλαδή την τελευταία διετία, έχουν δώσει τέρμα στη ζωή τους 76 συνάνθρωποί μας! Και σίγουρα θα υπάρχουν και μη καταγεγραμμένες περιπτώσεις…

Σε ότι αφορά τα αίτια, εξ όσων είχαν γίνει γνωστά, η πλειοψηφία αφορά θέματα ψυχολογικής φύσεως, ενώ πολλές περιπτώσεις «χρεώθηκαν» σε θέματα οικονομικά και υγείας.

Όπως αναφέρει το cretapost, οι περισσότερες αυτοκτονίες σημειώθηκαν τον περασμένο Ιούνιο (6), αλλά και τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Σεπτέμβριο (από πέντε έκαστος). Αντίθετα, τον περασμένο Ιανουάριο δεν καταγράφηκε καμία αυτοκτονία.

Στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου καταγράφηκαν οι 23 από τις 39 αυτοκτονίες του 2022, ενώ σε ένα άλλο στατιστικό στοιχείο, φαίνεται πως 25 από τους αυτόχειρες έδωσαν τέλος στη ζωή τους δια απαγχονισμού.

Από τους 39 αυτόχειρες, οι 34 ήταν άνδρες και οι 5 γυναίκες, ενώ οι ηλικίες τους ήταν οι εξής:

20 άτομα από 50 έως 69 ετών,
13 άτομα από 30 έως 49 ετών,
4 άτομα 31 έως 40 ετών,
3 άτομα 70+ ετών,
2 άτομα από 19 έως 29 ετών και
ένας ανήλικος 17 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ