Τελος εποχής: Έφυγε απο τη ζωη η αρχόντισσα του ξενοδοχειακού τουρισμού, Ντία Καψή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ντία Καψή υπήρξε η ευγενής ψυχή του ξενοδοχειακού τουρισμού, που είχε καταφέρει να κερδίζει τον σεβασμό με τη μοναδική προσωπικότητα και την αρχοντιά της.
«Μια γυναίκα σεμνή αλλά και φιλόδοξη, με πυγμή και ευαισθησία» αναφέρουν στην «Εspresso» όσοι είχαν την τύχη να τη γνωρίσουν. Μια καπετάνισσα της ζωής, σε μπονάτσες αλλά και φουρτούνες. «Εφυγε» γεμάτη αγάπη στην αγκαλιά των τριών θυγατέρων της (Μαρικέλλα Βάρδα, Ειρήνη Βάρδα και Αλέξια Διβάνη).

Από τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο

Η Ντία Καψή, της γνωστής εμβληματικής ξενοδοχειακής οικογένειας, που υπηρέτησε για δεκαετίες με συνέπεια τον ξενοδοχειακό κλάδο, ήταν ιδρυτικό μέλος του ΣΕΤΕ και επί σειρά ετών μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνδέσμου. Συνέβαλε με τις ιδέες της στην ανάληψη πρωτοβουλιών και την υλοποίηση σημαντικών δράσεων για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. «Θα μείνει στη μνήμη όλων μας για το ήθος, την ευπρέπεια και την ευγένειά της» αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΕΤΕ, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Ξενοδόχος δεύτερης γενιάς, που δημιούργησε τον δικό της μύθο στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού, η Ντία Καψή ακολούθησε τα βήματα των αείμνηστων γονιών της Θάνου και Μαρίκας Καψή από μικρή ηλικία και πολύ γρήγορα ξεχώρισε για τον δυναμισμό της, συμβάλλοντας με τις προσπάθειές της στην ανάπτυξη του τομέα ως ιδιοκτήτρια του ομίλου CAPSIS HOTELS, με τα ομώνυμα ξενοδοχεία σε Ρόδο και Αγία Πελαγία.

Με ήθος και ιστορία

Η εξόδιος ακολουθία της θα τελεστεί σήμερα, Τετάρτη 28/12, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους. Επιθυμία της αποθανούσας, όπως γνωστοποίησαν τα παιδιά της, ήταν, αντί στεφάνων, να γίνει δωρεά στη μνήμη της στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής. Η ιστορία της οικογένειας Καψή έχει πρωταγωνίστριες τρεις γενιές δυναμικών γυναικών που διακρίθηκαν στον χώρο του τουρισμού. Η Μαρίκα Καψή, ξεκινώντας από την Αίγυπτο στις αρχές της δεκαετίας του 1930, δημιούργησε τα Capsis Hotels.

Το πρώτο ξενοδοχείο, «Capsis Astoria», άνοιξε το 1966 στο Ηράκλειο Κρήτης και από το 1970 ακολούθησαν σταδιακά το «Capsis Hotel» στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την οικογένεια Βάρδα, το «Capsis Beach» στην Kρήτη, το «Metropolitan Capsis Hotel & Apartments» στη Ρόδο και το «Esperia Capsis Hotel» στην Αθήνα. Το 1986 η Μαρίκα Καψή πεθαίνει, αφήνοντας μια μεγάλη κληρονομιά στις δύο κόρες της, Λένα και Ντία Καψή. Ακολούθησε διαχωρισμός του ομίλου, με την Ντία να αναλαμβάνει τη διοίκηση των μονάδων στην Αγία Πελαγία και τη Ρόδο.

Δυστυχώς, τα χρέη της εταιρίας που διαχειριζόταν η Ντία Καψή έθεσαν σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης το Τουριστικό Συγκρότημα Καψή Α.Ε., ύστερα από πολυετή δικαστική αντιπαράθεση για υποχρεώσεις και οφειλές προς το Δημόσιο. Το ιστορικό ξενοδοχείο της Κρήτης,«Out of the Blue Capsis Elite Resort», που φιλοξένησε στο παρελθόν celebrities, Σαουδάραβες πρίγκιπες, ξένους ηγέτες, καθώς και συνόδους κορυφής, στις 15 Ιουνίου 2021 πέρασε στα χέρια της εταιρίας Hines.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ