Κοσσυφοπέδιο: Ο πρόεδρος της Σερβίας ζήτησε από τους Σέρβους να αποσυρθούν από τα οδοφράγματα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο επικεφαλής του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο στη σερβική κυβέρνηση, Πέταρ Πέτκοβιτς, δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ζήτησε από τους Σέρβους στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου να αποσυρθούν από τα οδοφράγματα.

Είπε ότι αυτό το αίτημα υποβλήθηκε μετά τη δήλωση που εξέδωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την κατάσταση στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

«Μετά από αυτές τις επίσημες δηλώσεις [της διεθνούς κοινότητας], ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, είχε συνομιλία για περισσότερες από δύο ώρες με τους Σέρβους του Βορρά και τους παρουσίασε το περιεχόμενο αυτών των εγγράφων και δηλώσεων. Επιπλέον τους έδειξε όλα από τα οποία θα ωφεληθούμε και απαίτησε από τον λαό μας να αποσυρθεί από τα οδοφράγματα», είπε ο Πέτκοβιτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 28 Δεκεμβρίου.

Ο Πέτκοβιτς είπε ότι οι εκπρόσωποι των Σέρβων από το Κοσσυφοπέδιο, που βρίσκονταν στο Βελιγράδι, θα επιστρέψουν στο Κοσσυφοπέδιο για να συνομιλήσουν με τους Σέρβους που βρίσκονται στα οδοφράγματα και μετά τις 19:00 θα συναντηθούν με τον Βούτσιτς, στο έδαφος της Σερβίας, όπου θα να γίνει κατανοητό για την απόφαση που έχουν πάρει οι Σέρβοι του Βορρά για το θέμα της αποχώρησης από τα οδοφράγματα.

Είπε ότι έχουν λάβει τις «ισχυρότερες ποτέ» εγγυήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την αποχώρηση των Σέρβων από τα οδοφράγματα που έχουν ανεγερθεί στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου.

«Χρησιμοποιώ την ευκαιρία για να δώσω τα καλά νέα ότι λάβαμε τις ισχυρότερες εγγυήσεις ποτέ από τις ΗΠΑ και την ΕΕ όσον αφορά τις απαιτήσεις των Σέρβων, τους όρους τους να αποσυρθούν από τα οδοφράγματα», είπε ο Πέτκοβιτς.

RFE

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ