Ούτε ένας νεοσύλλεκτος δεν θα παρουσιαστεί στον Έβρο τον Ιανουάριο, παρά τις διαβεβαιώσεις Παναγιωτόπουλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πάνος Καμμένος είχε αναλάβει το πολιτικό κόστος και είχε θωρακίσει τα σύνορα, Στέλνοντας άπαντες στην παραμεθόριο και καταργώντας τα βύσματα. Ήταν ένας από τους λόγους που οι τούρκοι μισούσαν τον Καμμένο και πανηγύριζαν την ώρα της αποχώρησης του.

-Άγνωστο τι θα γίνει με την Β’ ΕΣΣΟ που παρουσιάζεται τον Μάρτιο

Ούτε ένας νεοσύλλεκτος από την Α’ ΕΣΣΟ που είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί προς κατάταξη από τις 16 έως τις 19 Ιανουαρίου 2023, δεν πρόκειται να έρθει στον Έβρο, σύμφωνα με το evros-news.gr αφού η απόφαση κατάργησης των 4 Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων που λειτουργούσαν στο νομό μας, παραμένει σε ισχύ.

Μπορεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος να διαβεβαίωσε τους τέσσερις δημάρχους Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου, στη συνάντηση που είχε μαζί τους την περασμένη Παρασκευή στην Αλεξανδρούπολη, ότι προσωρινά “παγώνει” η συγκεκριμένη απόφαση και αναστέλλεται η εφαρμογή της, αλλά κάτι τέτοιο στην πράξη δεν ισχύει. Τουλάχιστον όσον αφορά όσους νεοσύλλεκτους θα παρουσιαστούν σε λιγότερο από ένα μήνα. Κανένας δεν πρόκειται να έρθει για κατάταξη στον Έβρο και στα Κέντρα Νεοσυλλέκτων που λειτουργούσαν από το 2018 σε Λαγό Διδυμοτείχου, Σουφλί, Καβησό και Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, στα έγγραφα κατάταξης που φτάνουν σε όσους θα παρουσιαστούν να υπηρετήσουν στην στρατιωτική τους θητεία, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δεν προβλέπεται να έρθει στην περιοχή μας. Παράλληλα, δεν έχει φτάσει καμιά προμήθεια των απαραίτητων εφοδίων (ρούχα, παπούτσια και άλλα αναλώσιμα), που συνήθως μεταφέρονται ένα μήνα πριν την κατάταξη των νεοσυλλέκτων, στα ειδικά Κέντρα Κατάταξης. Ισχύει δηλαδή στην πράξη και εφαρμόζεται απόλυτα η Διαταγή που υπέγραψε στις 30 Νοεμβρίου 2022 ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης (εφαρμόζοντας προφανώς αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας και όχι δικές του) και λίγες ημέρες αργότερα έφτασε στις Μονάδες. Ότι σταματάει η λειτουργία των 4 συνολικά Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων του Έβρου.

Κι αυτό ήταν φυσικό, όπως μας λένε άνθρωποι οι οποίοι απασχολούνται με την υποδοχή, κατάταξη και εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων, αφού αυτά όλα είχαν ήδη προγραμματιστεί με την υπογραφή της σχετικής απόφασης και δεν μπορούν να… ανατραπούν άμεσα. Γιατί εκτός απ’ το ότι θα κοστίσουν πολλά επιπλέον χρήματα, τουλάχιστον όσον αφορά την Α’ ΕΣΣΟ δεν προλαβαίνουν τα χρονικά όρια.

Μπορεί λοιπόν ο αρμόδιος υπουργός κ.Παναγιωτόπουλος να υποσχέθηκε στους δημάρχους του Έβρου ότι αναβάλλεται η εφαρμογή της απόφασης και “παγώνει” για να επανεξεταστεί, αλλά ισχύει για όσους νεοσύλλεκτους παρουσιαστούν τον επόμενο Ιανουάριο.

Οπότε θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον τι θα γίνει με την Β’ ΕΣΣΟ, η οποία είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2023. Η Διαταγή μάλιστα προβλέπει πως τότε και τα Κέντρα Κατάταξης Κομοτηνής και Πετροχωρίου Ξάνθης θα καταργηθούν και όλοι οι νεοσύλλεκτοι θα παρουσιαστούν σε Αττική, Θήβα και Πελοπόννησο. Για να δούμε λοιπόν τι θα συμβεί τότε, αφού μην ξεχνάμε θα είμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο, αφού τον Απρίλιο αναμένεται να διεξαχθούν οι πρώτες εθνικές εκλογές με την απλή αναλογική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ