Ένα βήμα πριν την παγκόσμια σύρραξη: Ουκρανικός πύραυλος έπεσε στη Λευκορωσία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγες ώρες έπειτα από τις δηλώσεις του Στόλτενμπεργκ ότι η Ουκρανία δικαιούται να χτυπήσει ρωσικό έδαφος!

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας BelTA μετέδωσε ότι ένας ουκρανικός πύραυλος S-300  κατέπεσε στο έδαφος της Λευκορωσίας.

Το περιστατικό συνέβη μεταξύ 10:00 και 11:00 π.μ. (τοπική ώρα),  περίπου δηλαδή την ώρα που η Ρωσία εκτόξευε δεκάδες πυραύλους προς την Ουκρανία, σε μια από τις μεγαλύτερες από την έναρξη του πολέμου επιθέσεις της προς δεκάδες στόχους στην χώρα.

Το BelTA μετέδωσε ότι ο πύραυλος προερχόταν από ουκρανικό έδαφος, αναφέροντας ότι εξετάζονται δύο βασικά σενάρια: τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Λευκορωσίας είχαν καταρρίψει τον πύραυλο είτε ότι πρόκειται για εσφαλμένη εκτόξευση.

Δημοσίευσε μάλιστα μια φωτογραφία η οποία εικονίζει, όπως υποστηρίζει, τμήμα ενός πυραύλου S-300 σε ένα χωράφι. Σύμφωνα με το BelTA, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο, πύραυλος S-300, που θεωρήθηκε ότι είχε εκτοξευθεί από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα, κατέληξε στην Πολωνία.

Το Κίεβο χρησιμοποιεί τους S-300 για να αναχαιτίσει εισερχόμενους ρωσικούς πυραύλους. Όπως σημειώνει, ωστόσο, ο Guardian, η Ρωσία φαίνεται να επαναχρησιμοποιεί πυραύλους S-300 για να επιτεθεί σε χερσαίους στόχους, κάτι που αποτελεί ένδειξη- σύμφωνα με αναλυτές- ότι πιθανό μειώνονται τα αποθέματά της.

Να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο η Λευκορωσία επέτρεψε στη Μόσχα να χρησιμοποιήσει το έδαφός της για να εισβάλει στην Ουκρανία, με το Μινκσ να επιμένει ότι ούτε συμμετέχει στον πόλεμο ούτε σκοπεύει να εισέλθει στον πόλεμο.

naftemporiki.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ