Πολιτικοί της (δυτικής) Λιβύης συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για αναζήτηση πολιτικής λύσης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολιτικοί επικεφαλής της (δυτικής) Λιβύης συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν  την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση που υπάρχει στη χώρα, όπως αναφέρει το λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων με έδρα την Τρίπολη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιανουαρίου στην οποία συμμετείχαν 50 προσωπικότητες της λιβυκής πολιτικής σκηνής, όπως σημειώνεται.

Το φόρουμ αποσκοπούσε «στην ενοποίηση των εθνικών προσπαθειών στο πλαίσιο ενός ρητού και ολοκληρωμένου εθνικού διαλόγου, οι διοργανωτές του οποίου επιδιώκουν να ενοποιήσουν εθνικές δυνάμεις από διάφορες πνευματικές, πολιτικές και κοινωνικά ρεύματα για να φτάσουν στον πυρήνα ενός εθνικού σχεδίου που βρίσκει αποδοχή από όλα τα τμήματα της κοινωνίας, καθώς και να εργάζεται σε ένα προσχέδιο του εθνικού έργου και να προετοιμάζεται για επερχόμενους διαλόγους με στόχο την επιλογή μιας κυβέρνησης που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις φιλοδοξίες του λαού», όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Ο πρώην πρέσβης της Λιβύης στο Μαρόκο (σημ. το όνομά του δεν αναφέρεται) – ένας από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση – δήλωσε σε δήλωσή αναφέρει ότι στόχος μέσω αυτής της εθνικής συνάντησης είναι να συμφωνήσουν σε έναν μηχανισμό εξόδου από το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα, να φτάσουν στις εκλογές, επίτευξη σταθερότητας και εθνικής συμφιλίωσης καθώς και εξόδου όλων των ξένων δυνάμεων από τη χώρα.

 Πρόσθεσε ότι οι Λίβυοι έχουν καταλήξει στην πεποίθηση της ανάγκης για ένα εθνικό σχέδιο που οδηγεί τους ανθρώπους στις εθνικές επιλογές και τη μετάβαση στο στάδιο της οικοδόμησης ενός σύγχρονου πολιτικού κράτους. Η κατάσταση του συντάγματος, των ελευθεριών, της ιθαγένειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που επιδιώκει να κάνει τη Λιβύη στις τάξεις της ανεπτυγμένης χώρας σε όλα τα επίπεδα.

Από την πλευρά του ισλαμικού φορέα, ο Αλί αλ Σαλάμπι, μέλος της Γενικής Γραμματείας Μουσουλμάνων Μελετητών, είπε ότι η συνάντηση αποτελεί επέκταση προηγούμενων συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ διαφόρων λιβυκών κομμάτων και δυνάμεων εντός και εκτός Λιβύης και αποτελεί μέρος των συνεχιζόμενων διαλόγων μεταξύ των Λιβύων προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μια περιεκτική και μεγάλη εθνική διάσκεψη στη Λιβύη, μέσω της επικοινωνίας με τις πολιτικές κοινωνικές δυνάμεις.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ