Μενέντεζ κατά Ερντογάν: Οι συνεχείς απειλές κατά της Ελλάδας είναι απολύτως απαράδεκτη συμπεριφορά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για ακόμη μια φορά ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ ξεμπροστιάζει τον Ταγίπ Ερντογάν για τις πρωτοφανείς απειλές του κατά της χώρας μας, ότι αν δεν είμαστε φρόνιμοι θα μας στείλει πυραύλους!

Είχε προηγηθεί από το βήμα της Γερουσίας, κάλεσμα στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και στην διεθνή κοινότητα για τη λήψη μέτρων που θα διασφαλίσουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα λογοδοτήσει για τη συνεχόμενη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Μενέντεζ καταδίκασε με τον πιο επίσημο τρόπο τις απειλές του Τούρκου προέδρου εναντίον της Αθήνας«Πριν από λίγες ημέρες, μπροστά από ένα δημαρχείο στην βόρεια Τουρκία, ο πρόεδρος Ερντογάν απείλησε με πυραυλική επίθεση την Αθήνα. ‘Η Ελλάδα φοβάται τους πυραύλους μας΄, είπε. ΄Λένε ότι ο πύραυλος Typhoon θα χτυπήσει την Αθήνα΄. Και μετά απευθύνθηκε ευθέως στον ελληνικό λαό και είπε: ‘Θα συμβεί αυτό… εκτός αν ηρεμήσετε΄. Μιλάμε για ένα μέλος του ΝΑΤΟ που απειλεί ευθέως να στοχεύσει την Αθήνα, μια πόλη τριών εκατομμυρίων αμάχων. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη μια σκόπιμη επίθεση εναντίον αμάχων είναι έγκλημα πολέμου. Και έτσι, κύριε πρόεδρε, έρχομαι σήμερα στο βήμα της Γερουσίας για να καταδικάσω τις πρόσφατες ενέργειες του Τούρκου προέδρου, οι οποίες όχι μόνο είναι ανησυχητικές αλλά και εντελώς απαράδεκτες».

Σήμερα ο Μενέντεζ προχώρησε ακόμη ένα βήμα, χρησιμοποιώντας όχι την ιδιότητα του γερουσιαστή όπως συνήθως, αλλά αυτήν του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Και ανέφερε: «Οι συνεχείς απειλές του Ερντογάν κατά της Ελλάδας είναι απολύτως απαράδεκτη συμπεριφορά για τον ηγέτη μιας νατοϊκής χώρας»! Μάλιστα παρέθεσε και δημοσίευμα της αγγλικής έκδοσης της «Καθημερινής» με τον Τούρκο πρόεδρο να απειλεί την Ελλάδα με τον πύραυλο Ταϊφούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ