Γιατί η χειμερινή επίθεση του Πούτιν θα προκαλέσει την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MIKE WHITNEY

«
Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι μια φαντασίωση του Call of Duty (σημ. μετ. Κάλεσμα του καθήκοντος best seller βιντεοπαιχνίδι). Είναι μια μεγέθυνση της ανθρώπινης τραγωδίας που δημιούργησε η επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς. Τα θύματα δεν ζουν στη Βόρεια Αμερική. Ζουν σε μια περιοχή που οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν μπορούν να βρουν καν στον χάρτη. Η Ουάσινγκτον προέτρεψε τους Ουκρανούς να πολεμήσουν. Τώρα η Ουάσιγκτον πρέπει να τους παροτρύνει να σταματήσουν». Συνταγματάρχης Douglas MacGregor, στο περιοδικό The American Conservative (σημ. μετ. έχει δημοσιευθεί μόλις πριν λίγο καιρό στη Σεισάχθεια)

Ο Βολοντίμιρ (Ζ)ελένσκι δεν πέταξε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να εκφωνήσει ομιλία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός του ταξιδιού του. Ο πραγματικός στόχος ήταν να δημιουργήσει ένα γαλβανιζέ γεγονός που θα δημιουργούσε την ψευδαίσθηση μιας ευρείας δημόσιας υποστήριξης για τον πόλεμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ομιλία μεταδόθηκε από όλα τα κυρίαρχα κανάλια των μέσων ενημέρωσης και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Κογκρέσο υποδέχθηκε τον (Ζ)ελένσκι με επανειλημμένα, θορυβώδη χειροκροτήματα. Για άλλη μια φορά, τα στελέχη των αδηφάγων ελίτ που ελέγχουν τους πολιτικούς μοχλούς της εξουσίας στην Αμερική, είναι αποφασισμένα να σύρουν τη χώρα στον πόλεμο, γι’ αυτό και παρουσιάζουν έναν σταυροφορεμένο «κακοποιό με αθλητική περιβολή» ως μια εκκλησιαστική φιγούρα με ακλόνητες αρχές. Όλα αυτά είναι δημόσιες σχέσεις. Όλα είναι μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί η υποστήριξη για μια σύγκρουση στην οποία σύντομα θα εμπλακούν νέοι Αμερικανοί άνδρες και γυναίκες που θα κληθούν να πεθάνουν για να μπορέσουν οι πλούσιες ελίτ να διατηρήσουν τη νομή της παγκόσμιας εξουσίας.

Η επίσκεψη του (Ζ)ελένσκι στο Καπιτώλιο προγραμματίστηκε χρονικά ώστε να συμπέσει με τη χειμερινή επίθεση του Πούτιν, η οποία αναμένεται να συντρίψει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και να φέρει ένα γρήγορο τέλος στον πόλεμο. Η κυβέρνηση Μπάιντεν κατανοεί την κατάσταση, αλλά δεν διαθέτει όπλα ή ανθρώπινο δυναμικό για να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει σχέδιο για την παράταση της σύγκρουσης ή την ενίσχυση των μαχητικών της δυνάμεων. Έχει σχέδιο, αυτό φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση απέρριπτε τις διαπραγματεύσεις σε κάθε ευκαιρία. Αυτό που μας φανερώνει είναι ότι η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να δεσμεύεται να νικήσει τη Ρωσία με οποιοδήποτε κόστος. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να δημιουργήσουν ένα περιστατικό που θα χρησιμεύσει ως δικαιολογία για την κλιμάκωση.Το περιστατικό θα μπορούσε να σχετίζεται με το απροσδόκητο ταξίδι του (Ζ)ελένσκι στην Ουάσινγκτον ή, ίσως, θα μπορούσε να συνδεθεί με την έκρηξη μιας πυρηνικής «συσκευής» κάπου στην Ουκρανία.

Διαβάστε αυτό το απόσπασμα από ένα άρθρο στο RT:Ολόκληρο το άρθρο εδώ:Γιατί η χειμερινή επίθεση του Πούτιν θα προκαλέσει την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ