Η Μελονι προτείνει απαγόρευση μπούρκας και νικάμπ, υποχρεωτικά ιταλικά για γονείς μεταναστών και πλαφόν σε αλλοδαπούς μαθητές

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο μέτρων για τα σχολεία,
στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης «Fenix – Il Tempo del Coraggio» της νεολαίας του κόμματός της, «Fratelli d’Italia» (Εθνική Νεολαία).
Σύμφωνα με την ίδια, σύντομα θα κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο νομοσχέδιο που προβλέπει:
• Νομοθετική καθιέρωση ανώτατου ορίου στον αριθμό αλλοδαπών μαθητών ανά τάξη.
• Υποχρέωση εκμάθησης ιταλικών για τους γονείς αλλοδαπών μαθητών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ένταξης στο σχολείο.
• Απαγόρευση της μπούρκας και του νικάμπ εντός των σχολείων.
Οι δηλώσεις της Μελόνι
«Στο σχολείο πηγαίνουμε με το πρόσωπο ακάλυπτο. Στην Ιταλία κανείς, στο όνομα μιας πραγματικής ή υποτιθέμενης παράδοσης, δεν μπορεί να αποφασίσει ότι μια νεαρή γυναίκα πρέπει να κρύβεται. Η ισότητα ανδρών και γυναικών δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Δεν είναι διαπραγματεύσιμη στους δρόμους μας και δεν είναι διαπραγματεύσιμη στα σχολεία μας»
«Αν σε μια τάξη υπάρχει μόνο ένα παιδί που δεν καταλαβαίνει ιταλικά, πιθανότατα θα μάθει τη γλώσσα και θα ενταχθεί γρήγορα με τη βοήθεια των συμμαθητών και των δασκάλων. Αν όμως τα παιδιά που δεν καταλαβαίνουν τη γλώσσα του μαθήματος γίνουν πολλά ή ακόμα και η πλειοψηφία, τότε δεν μιλάμε πια για ένταξη – μιλάμε για εγκατάλειψη. Και το μόνο που κινδυνεύουν να μάθουν είναι η περιθωριοποίηση. Δεν γίνεται σε μια ιταλική τάξη να αισθάνονται σε γωνία τα ιταλικά παιδιά επειδή έγιναν μειονότητα».