Βραζιλία: Παρακρατικοί υποστηρικτές του Μπολσονάρου εισέβαλαν στο Κογκρέσο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε μία ακόμη απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος στη Βραζιλία επιδίδονται σήμερα οι οπαδοί του πρώην προέδρου της Ζαΐρ Μπολσονάρου, με εκατοντάδες υποστηρικτές του να έχουν εισβάλει στο κτίριο του Εθνικού Κογκρέσου στην πρωτεύουσα Μπραζίλια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων LUSA, οι εισβολείς ζητούν στρατιωτική επέμβαση για την ανατροπή του προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος ορκίστηκε ανήμερα Πρωτοχρονιά. Μάλιστα, διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν και στο Παλάτι Πλανάλτο, το οποίο χρησιμεύει ως έδρα της κυβέρνησης, ανεβαίνοντας σε μια ράμπα που δίνει πρόσβαση στην οροφή των κτιρίων της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας.

https://twitter.com/wallstreetsilv/status/1612184068820504576?s=61&t=ncsTuQQU7z6ojGm3zY3pHA

Όπως μετέδωσε το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE, οι διαδηλωτές που φορούσαν κίτρινα και πράσινα μπλουζάκια και κρατούσαν βραζιλιάνικες σημαίες επιτέθηκαν σε ορισμένα οχήματα της αστυνομίας που ασφαλίζουν το κτίριο, ενώ κατέστρεψαν τα φράγματα προστασίας. Πλάνα που μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν εκατοντάδες ανθρώπους να εισρέουν στο κτίριο, με την αστυνομία να αντιμετωπίζει την εισβολή των διαδηλωτών με ρίψη δακρυγόνων.

Σημειώνεται πως από τις εκλογές της 30ής Οκτωβρίου, στις οποίες ο Λούλα νίκησε τον Μπολσονάρου, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν κατασκηνώσει μπροστά από το αρχηγείο του στρατού στην Μπραζίλια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ