Βραζιλία: Χειροπέδες σε τουλάχιστον 1200 άτομα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουλάχιστον 1.200 εξτρεμιστές οπαδούς του Μπολσονάρου συνέλαβαν οι βραζιλιάνικες αρχές στη «σκιά» των βίαιων ταραχών που έλαβαν χώρα χθες Κυριακή στη Βραζίλια, όταν  περισσότεροι από 3.000 υποστηρικτές του ακροδεξιού τέως προέδρου εισέβαλαν σε κυβερνητικά κτίρια στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές και λεηλασίες.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι οδηγήθηκαν από πάνοπλους αστυνομικούς στο αρχηγείο της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας με δεκάδες λεωφορεία, κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης, ήταν μεταξύ των «στασιαστών» που απαιτούσαν την ανατροπή του πρόεδρου Λούλα ντα Σίλβα.

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Αλεξάντρε ντε Μοράες διέταξε να διαλύσουν τις κατασκηνώσεις των διαδηλωτών έξω από το βραζιλιάνικο Πεντάγωνο στην Μπραζίλια και σε άλλες τοποθεσίες σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίες είχαν στηθεί ανήμερα των προεδρικών εκλογών, αμέσως μετά την ήττα του Μπολσονάρου. Στρατιωτικές δυνάμεις έσπευσαν να το πραγματοποιήσουν, σε μια κίνηση με σαφές συμβολικό επίπεδο.

Παράλληλα, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος και οι επικεφαλής του Κογκρέσου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου εξέδωσαν μια κοινή ανακοίνωση, μέσω της οποίας χαρακτηρίζουν «τρομοκρατικές ενέργειες» τις ταραχές στην Μπραζίλια.

Εκτός από τις συνεχιζόμενες έρευνες για τα επεισόδια και τους «εγκεφάλους» πίσω από αυτά, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας δημιούργησε και την ηλεκτρονική διεύθυνση «[email protected]», προκειμένου να λαμβάνει πληροφορίες για τυχόν τρομοκρατικές επιθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ