Λιβύη: Συνάντηση προέδρου Μάνφι και στρατάρχη Χαφτάρ στο Κάιρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου, Μοχάμεντ Αλ-Μάνφι, συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, Κάιρο, με τον Ανώτατο Διοικητή των Δυνάμεων Γενικής Διοίκησης, Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης των προσπαθειών για συναίνεση μεταξύ των λιβυκών κομμάτων.

Η δεύτερη συνάντηση

Αυτή η συνάντηση είναι η δεύτερη μεταξύ των δύο πλευρών, από τη συνάντησή τους στις 11 Φεβρουαρίου 2021 , όταν ο αλ Μάνφι επισκέφθηκε τη Βεγγάζη και συνάντησε τον Χαφτάρ στο ξενοδοχείο Al-Fadil της πόλης.

Η Γενική Διοίκηση είπε, σε δήλωσή της τότε, ότι ο Χαφτάρ επιβεβαίωσε «την υποστήριξη των ενόπλων δυνάμεων για την ειρηνευτική διαδικασία και την προσπάθεια του στρατού να διατηρήσει τη δημοκρατία και την ειρηνική μεταβίβαση εξουσιών».

Συνάντηση στο Κάιρο μεταξύ  Ακίλα και Αλ Μίσρι

Η συνάντηση έρχεται επίσης μετά την πρόσφατη συζήτηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ακίλα Σάλεχ, και του Χαλίντ αλ Μίσρι προέδρου του Ανωτάτου Συμβουλίου Επικρατείας (σημ. ο Αλ Μίσρι είναι λιβυκής- τουρκικής καταγωγής από το κόμμα «Δικαιοσύνης και Κατασκευής» που συνδέεται με την Μουσουλμανική Αδελφότητα).

Οι δύο άνδρες προέβησαν σε κοινή δήλωση για τον καθορισμό ενός σαφούς και συγκεκριμένου οδικού χάρτη που θα ανακοινωθεί, αφού ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες της εκλογικής διαδικασίας.

Al Wasat

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ