Τέρμα η «πλάκα» με τη «σύσκεψη» στο προεδρικό μέγαρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκίνησε σαν φάρσα και προκάλεσε θυμηδία. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όμως, μετατρέπεται σε τραγωδία με πρωταγωνίστρια την υποτιθέμενη θεματοφύλακα του Συντάγματος…

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε μία κίνηση που για κάποιους χαρακτηρίστηκε ως θεσμικό ατόπημα πρώτου μεγέθους, ενώ από άλλους ως «φαρσοκωμωδία», την ερχόμενη Δευτέρα συγκαλεί σε σύσκεψη τις ηγεσίες της Δικαιοσύνης και των δικηγορικών συλλόγων της χώρας για την επίλυση των «προβλημάτων» που απασχολούν τη Θέμιδα.

Από την Προεδρία λοιπόν έχουν κληθεί η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος Γεώργιος Διαμαντής.

Με την ανακοίνωση όμως της γνωμοδότησης του Ισίδωρου Ντογιάκου αναφορικά με τις έρευνες της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές, οι οποίες όχι μόνο κρίθηκαν παράνομες αλλά επισείεται πλέον και η απειλή δεκαετούς φυλάκισης των μελών που τις διενεργούν, η συγκεκριμένη «έμπνευση « της προέδρου αποκτά τραγικές διαστάσεις. Κοινώς, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για «πλάκα και καζούρα».

Εδώ προκύπτει μείζον θέμα λειτουργίας του πολιτεύματος. Και η πρόεδρος εάν όντως εμμείνει στην πρωτοβουλία της, είναι υποχρεωμένη πλέον να λάβει θέση για την συγκεκριμένη εξέλιξη.

Θα υιοθετήσει την γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου, που συνιστά απειλή για το έργο ενός έντιμου δικαστικού όπως ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος;

Τον οποίο μάλιστα τον γνωρίζει προσωπικά, επί πολλά – πολλά χρόνια.

Ή θα παρατήσει πάλι την υφυπουργό του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως κάνει σε όλη τη διάρκεια της θητείας της παρά τα ανοσιουργήματά που έχουν συμβεί από το περιβόητο επιτελικό κράτος;

Εάν η πρόεδρος θεωρεί ότι θα οργανώσει άλλο ένα ανώδυνο σουαρέ για συνταξιούχους, πλανάται. Η κατακραυγή θα είναι τέτοια που θα κλονίσει την Ηρώδου του Αττικού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ