Πρωτοφανής λαθροχειρία από τον Μπάιντεν με απόρρητα έγγραφα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις ΗΠΑ, οι επιπτώσεις της ανακάλυψης «εμπιστευτικών εγγράφων» στο προσωπικό γραφείο του προέδρου Τζο Μπάιντεν από την αντιπροεδρία του υπό τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα συνεχίζονται.

Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί βουλευτές στη Βουλή των Αντιπροσώπων, και το Κογκρέσο, αντέδρασαν με δηλώσεις τους για την ανακάλυψη των διαβαθμισμένων κρατικών εγγράφων στο γραφείο του Μπάιντεν στο Κέντρο Διπλωματίας και Παγκόσμιας Δέσμευσης Πεν Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον.

Ο Στιβ Σκαλίσι, επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δήλωσε ότι «φαίνεται ότι ο Μπάιντεν, τότε αντιπρόεδρος, πήρε απόρρητα έγγραφα και τα κράτησε για τον εαυτό του για χρόνια. Ενώ είχε αυτά τα απόρρητα έγγραφα, επέκρινε τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ επειδή είχε απόρρητα έγγραφα».

Δηλώνοντας ότι αναρωτιέται γιατί ο Τύπος δεν έκανε στον Μπάιντεν ερωτήσεις παρόμοιες με αυτές που του έκαναν όταν βγήκαν μυστικά έγγραφα από το σπίτι του Τραμπ, ο Σκαλίσι είπε ότι το πρόσωπο που θα αλλάξει το καθεστώς «εμπιστευτικότητας» των μυστικών εγγράφων δεν είναι συνταγματικά ο αντιπρόεδρος, αλλά μόνο ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Ρεπουμπλικανή βουλευτής Μάρτζορι Τέιλορ-Γκριν, γνωστή για τις ακροδεξιές της απόψεις, υποστήριξε ότι ο Μπάιντεν θα πρέπει να ερευνηθεί για παραπομπή, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος διέπραξε «σοβαρό έγκλημα».

Από την άλλη πλευρά, ο βουλευτής των Δημοκρατικών Πιτ Αγκιλάρ δήλωσε ότι ο Μπάιντεν ανέφερε αμέσως τα έγγραφα που βρέθηκαν στο γραφείο του στα Εθνικά Αρχεία και στις αρμόδιες αρχές, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν «έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει».

Δηλώνοντας ότι είναι «υποκριτικό» για τους Ρεπουμπλικάνους να το αγνοούν όταν βρέθηκαν 320 έγγραφα στην κατοικία του πρώην προέδρου Τραμπ και να το επικρίνουν τώρα, ο Αγκιλάρ υπογράμμισε ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον Μπάιντεν.

Όσον αφορά τον λόγο για τον οποίο τα έγγραφα που βρέθηκαν στις 2 Νοεμβρίου 2022 ήρθαν στην ημερήσια διάταξη μετά τις ενδιάμεσες εκλογές και πρόσφατα, ο Αγκιλάρ σημείωσε ότι η διαδικασία αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνεννόηση με τα Εθνικά Αρχεία και τις αρμόδιες αρχές.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν, ο οποίος βρίσκεται στην Πόλη του Μεξικού, την πρωτεύουσα του Μεξικού, για τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Βόρειας Αμερικής, δεν απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το θέμα.

Ο Ρίτσαρντ Σάουμπερ, ένας από τους συμβούλους του Μπάιντεν, δήλωσε χθες ότι το προσωπικό γραφείο του Μπάιντεν στο Penn Biden Center είχε έναν «μικρό αριθμό εγγράφων που περιέχουν εμπιστευτικές πληροφορίες» από την εποχή που ήταν αντιπρόεδρος.

Αναφέροντας ότι τα έγγραφα βρέθηκαν στις 2 Νοεμβρίου 2022 σε ένα «κλειδωμένο ντουλάπι», ο Σάουμπερ εξήγησε ότι μόλις βρέθηκαν τα έγγραφα, οι προσωπικοί δικηγόροι του Μπάιντεν επικοινώνησαν με τον Λευκό Οίκο και με κρατικούς φορείς που σχετίζονται με τα εθνικά αρχεία.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου ανακοίνωσαν ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει τα εν λόγω έγγραφα.

Τραμπ: Πότε το FBI θα κάνει έφοδο στα σπίτια του Μπάιντεν, ίσως και στον Λευκό Οίκο;

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έθεσε το ερώτημα «Πότε το FBI θα κάνει έφοδο στα σπίτια του Μπάιντεν, ίσως και στον Λευκό Οίκο;» σχετικά με την ανακάλυψη των «μυστικών εγγράφων» στο πρώην γραφείο του νυν προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης TruthSocial, ο Τραμπ αντέδρασε στην ανακάλυψη των «μυστικών εγγράφων» που ανήκουν στο κράτος στο γραφείο του Μπάιντεν στο Κέντρο Διπλωματίας και Παγκόσμιας Δέσμευσης Penn Biden στην Ουάσινγκτον, όπου υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος μεταξύ 2009-2017.

«Πότε το FBI θα κάνει έφοδο στα σπίτια του Μπάιντεν, ίσως και στον Λευκό Οίκο;», είπε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι τα εν λόγω έγγραφα ανήκουν σίγουρα στην κατηγορία «απόρρητα».

Σε άλλες αναρτήσεις, ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι η εν λόγω δεξαμενή σκέψης, την οποία ίδρυσε ο Μπάιντεν, έλαβε 54 εκατομμύρια δολάρια από την Κίνα και είπε: «(Οι Κινέζοι) είδαν τα μυστικά έγγραφα».

Να θυμίσουμε ότι Μπάιντεν είχε σχολιάσει μετά την ανακάλυψη εμπιστευτικών εγγράφων κατά την έρευνα των πρακτόρων του FBI στην έπαυλη Μαρ-α-Λάγκο του Τραμπ στο Παλμ Μπιτς στις 8 Αυγούστου 2022 «πώς μπορεί κάποιος να είναι τόσο ανεύθυνος;».

ieidiseis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ