Κατρίνης: «Ο Αρχιερέας συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών λέγεται Κυριακός Μητσοτάκης»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου για τον ρόλο της ΑΔΑΕ στο θέμα των υποκλοπών, ο Μιχάλης Κατρίνης υπογράμμισε :

Δεκαέξι συνταγματολόγοι βγήκαν σήμερα με κοινό τους κείμενο και δήλωσαν ευθαρσώς πως διαφωνούν με την γνωμάτευση του κ. Ντογιάκου και την παρέμβασή του που στοχεύει στο να απαγορεύσει στην ΑΔΑΕ τη συνέχιση των ελέγχων που ήδη διεξάγει, σε σχέση με το απόρρητο των επικοινωνιών.

Ο κ. Ντογιάκος υπερέβη κατά πολύ τις αρμοδιότητές του, αφού ουσιαστικά απείλησε την ΑΔΑΕ και τον επικεφαλής της με ποινικές κυρώσεις, επειδή ο κ. Ράμμος επιμένει να διερευνά μια υπόθεση την οποία η κυβέρνηση συσκοτίζει και συγκαλύπτει μεθοδικά.

Και μιλάμε για τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ που, αναμφίβολα, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, επιτελώντας στο ακέραιο το ρόλο που του ανέθεσε το Ελληνικό Κοινοβούλιο και το Σύνταγμα, τόσο στην εξεταστική επιτροπή όσο και στην πορεία διερεύνησης των υποθέσεων που σχετίζονται με άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Ως εκ τούτου, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την πρόταση της κυβέρνησης για την πλήρωση των τριών θέσεων της ΑΔΑΕ την επόμενη εβδομάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ