Αίγυπτος: Γερμανική εταιρεία ανακάλυψε κοίτασμα φυσικού αερίου νότια της Αλεξάνδρειας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γερμανική εταιρεία «Wintershall Dea» δημοσιοποίησε την ανακάλυψη φυσικού αερίου στο εξερευνητικό τετράγωνο  Ανατολικό Νταμανχούρ, 70 χιλιόμετρα από την Αλεξάνδρεια, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας σήμερα, Πέμπτη.

Η εταιρεία ανέφερε ότι ως φορέας εκμετάλλευσης με μερίδιο 40% στο δικαίωμα εξερεύνησης, θα συνεργαστεί με τους άλλους εταίρους, την Cheiron Energy, η οποία κατέχει το 40%, και την INA, η οποία κατέχει το 20%, για να αξιολογήσει την ανακάλυψη σε συνεργασία με την Αιγυπτιακή Εταιρεία Συμμετοχών Φυσικού Αερίου (ΕΓΑΣ).

«Αυτή η ανακάλυψη είναι μια ακόμη επιτυχία εξερεύνησης σωρευτικής αξίας σε μια από τις καθιερωμένες περιοχές εξερεύνησής μας», ανέφερε σε δήλωση ο George Presser, πρώτος αντιπρόεδρος της Global Explorations.

«Η περιοχή του Ανατολικού Νταμανχούρ κοντά στην υποδομή παραγωγής μας επιτρέπει την ταχεία εμπορική ανάπτυξη και διαθεσιμότητα πρόσθετων πόρων φυσικού αερίου».

Η εταιρεία ξεκίνησε την εξερεύνηση στην περιοχή Νταμανχούρ τον Νοέμβριο του 2021, ενώ η νέα ανακάλυψη είναι το δεύτερο εξερευνητικό πηγάδι σε αυτήν την άδεια, όπως σημειώνει η αιγυπτιακή Masrawy.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ