Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Χάος στο Σισμανόγλειο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Σισμανόγλειο μπήκε και αυτό στη μακρά λίστα των νοσοκομείων που δεν άντεξαν την πίεση της τριδημίας, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει στην τελευταία του γενική εφημερία.

Η κατάσταση, όπως τη χαρακτηρίζουν οι γιατροί του νοσοκομείου, οι οποίοι μίλησαν στην «Espresso», είναι απελπιστική, καθώς η υποστελέχωση και οι αυξημένες εισαγωγές συνιστούν ένα εκρηκτικό μείγμα που προκαλεί «έμφραγμα» στις γενικές εφημερίες.

Σύμφωνα με τη χθεσινή καταγγελία της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), η κατάσταση που επικρατεί στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών του νοσηλευτικού ιδρύματος μετά τις γενικές εφημερίες έχει φτάσει στο απροχώρητο εδώ και έναν μήνα.

Σε επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του νοσοκομείου, το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ τονίζει χαρακτηριστικά: «Η αυξημένη προσέλευση των ασθενών λόγω της πολυδημίας και της λοιπής νοσηρότητας έχει χτυπήσει κόκκινο». Αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλουν, είναι μετά τη λήξη των εφημεριών ασθενείς να παραμένουν στα ΤΕΠ γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες. Ορισμένοι μάλιστα εκ των ασθενών καταγγέλλεται πως μένουν στα Επείγοντα ακόμα και για πολλές ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ