Πάτρα: Ξεκίνησε το καρναβάλι χωρίς την παρουσία Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια σημαντική βραδιά έζησε η Πάτρα απόψε καθώς ξεκίνησε και επίσημα το «Πατρινό Καρναβάλι» μετά από τρία χρόνια πανδημίας και αποκλεισμού των εκδηλώσεων.

Την κεντρική πλατεία Βασιλέως Γεωργίου κατέκλυσε πλήθος κόσμου παρά το γεγονός ότι τις προηγούμενες ώρες η κακοκαιρία είχε κάνει αισθητή την παρουσία της στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης κήρυξε την έναρξη του «Πατρινού Καρναβαλιού».

«Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, χρειαζόμαστε ανάταση και δύναμη. Το Πατρινό Καρναβάλι έρχεται να μας συνδράμει, γιατί είναι μια αυθεντική λαϊκή γιορτή, που χαρακτηρίζεται από τη μαζική συμμετοχή, τη δημιουργικότητα, τη σαρκαστική και αυτοσαρκαστική διάθεση. Μας δίνει την ώθηση να αντιμετωπίσουμε τις καθημερινές δυσκολίες», ανέφερε.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε τη συμβολή της νεολαίας της πόλης «που χάρη στην έμπνευση, τη φαντασία, τη ζωντάνια, το κέφι, την ευρηματικότητα, το σατιρικό και ανατρεπτικό πνεύμα, τη συμμετοχή, εμπλουτίζει και ανανεώνει συνεχώς τις εκδηλώσεις, καλλιτεχνικά και δημιουργικά» και προσέθεσε ότι «αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν τη διαφορά και σφραγίζουν ανεξίτηλα το Καρναβάλι της Πάτρας».

Ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ οι σοκαλοτορίχτες τήρησαν το έθιμο του καρναβαλιού και έριξαν σοκολάτες προς τον κόσμο που παρακολουθούσε την τελετή. Κατόπιν, ξεκίνησε η υπαίθρια γιορτή δίνοντας το χαρακτηριστικό καρναβαλικό χρώμα στην πρώτη νύχτα του πατρινού καρναβαλιού.

Σύμφωνα με το patrasevents.gr, καρναβαλιστές ντυμένοι κι μη  δεν σταμάτησαν να βιντεοσκοπούν τα δρώμενα και να ανεβάζουν βίντεο και φωτογραφίες από το κινητό τους στα social media.

Η φετινή Τελετή Έναρξης είναι αφιερωμένη στην αναγέννηση που όλοι έχουμε ανάγκη.

Παρουσιαστές της τελετής έναρξης ο Μάριος Ζαφειρόπουλος και η τελάλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 Μαρία Αγουρίδη.

Η Πάτρα μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου θα μετατραπεί σε μία πόλη χαράς, με μεθυστική ατμόσφαιρα που θα της φέρει ο Βασιλιάς Καρνάβαλος και οι χιλιάδες καρναβαλιστές από την Πάτρα και όχι μόνο.

Δείτε φωτογραφίες:

patra 1

patra2 2

O δήμαρχος Κώστας Πελετίδης

patra karnavali2patra karnavali3patra karnavali4

ΔΗΜΟΦΙΛΗ