Πρόεδρος Αυστρίας: Θα υποστηρίξουμε στην ΕΕ την οικονομική στήριξη της Βουλγαρίας για τα σύνορά της

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Καγκελάριο της Αυστρίας που αποδέχτηκε την πρόσκληση να έρθει στη Βουλγαρία και να δει από κοντά την ασφάλεια των βουλγαροτουρκικών συνόρων. Χαίρομαι που η αντιπροσωπεία υπό την ηγεσία του είχε σήμερα την ευκαιρία να γνωρίσει την πραγματική κατάσταση στα σύνορα και τον τρόπο με τον οποίο τα φυλάμε».

 Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ μετά από επιθεώρηση των συνόρων μαζί με τον Αυστριακό καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ, ο οποίος έφτασε για επίσκεψη εργασίας στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τα βουλγαρικά media, o αρχηγός του βουλγαρικού κράτους δήλωσε ότι τον τελευταίο χρόνο, η πίεση στα σύνορά έχει αυξηθεί κατακόρυφα και οι ενέργειες των μεταναστών γίνονται όλο και πιο επιθετικές. 

«Μέσα σε μόλις 4 μήνες, χάσαμε τέσσερις αστυνομικούς και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν. Για την αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης, η Βουλγαρία έλαβε γρήγορα και αποφασιστικά μέτρα».

«Η προστασία των βουλγαροτουρκικών συνόρων είναι στην πραγματικότητα και η προστασία των συνόρων της Αυστρίας. Ως εκ τούτου, είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για τις προσπάθειες που καταβάλλει η βουλγαρική πλευρά για την προστασία αυτών των συνόρων. Όμως η ευγνωμοσύνη από μόνη της δεν αρκεί. Πρέπει να υπάρξουν ενεργές ενέργειες για την υλοποίηση αυτής της εταιρικής σχέσης», τόνισε από την πλευρά του ο Αυστριακός καγκελάριος.

Από την ΕΕ 2 δις ευρώ για τα βουλγαρικά σύνορα

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αυστρία υποστηρίζει τις προσπάθειες της Βουλγαρίας και την επιθυμία της Σόφιας να ενισχύσει τα σύνορα.

 «Θα φροντίσουμε να περάσουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ που χρειάζονται για την ενίσχυση των συνόρων. Θα υποστηρίξουμε το αίτημα της Βουλγαρίας για παροχή αυτών των κεφαλαίων. Αυτά τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά πιο προηγμένου εξοπλισμού επιτήρησης των συνόρων», είπε ο Καγκελάριος της Αυστρίας.

Από αυστριακής πλευράς, εκτός από τον καγκελάριο, στη Βουλγαρία έφτασε και ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Γκέρχαρντ Κάρνερ.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ