Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Έτσι συμπεριφέρονται τα κυρίαρχα κράτη: Η Βουλγαρία ανακάλεσε τον πρέσβη στα Σκόπια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Βουλγαρία ανακάλεσε τον πρέσβη της στα Σκόπια, μετά τη νέα ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, με αφορμή αυτήν τη φορά τον άγριο ξυλοδαρμό, την περασμένη εβδομάδα, ενός μέλους της βουλγαρικής μειονότητας που είναι και γραμματέας του βουλγαρικού συλλόγου στην πόλη Οχρίδα, από τρεις Σκοπιανούς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Νικολάι Μίλκοφ δήλωσε απόψε ότι ο Βούλγαρος πρέσβης στα Σκόπια, Άνγκελ Ανγκέλοφ ανακαλείται στη Σόφια λόγω της «σοβαρής κατάστασης» που επικρατεί στα Σκόπια, όσον αφορά στα δικαιώματα των Βουλγάρων στη γειτονική χώρα.

Ο Νικολάι Μίλκοφ συμπλήρωσε ότι ο πρέσβης της Βουλγαρίας στα Σκόπια θα παραμείνει στη βουλγαρική πρωτεύουσα έως ότου, όπως είπε, η Σόφια δει απτά σημάδια αλλαγής της συμπεριφοράς των Σκοπίων.

Ο Μίλκοφ, μετά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της βουλγαρικής Βουλής, στην οποία ενημέρωσε για την πορεία και τη νέα όξυνση στις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναφέρει η Σόφια το βέτο για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την ΕΕ.

«Εάν η Βόρεια Μακεδονία συνεχίσει να συμπεριφέρεται έτσι, είναι πιθανό η Βουλγαρία να θέσει ξανά βέτο» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ