Οι Αμερικανοί με drone σκότωσαν τον ηγέτη του ISIS στη Σομαλία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Μπιλάλ αλ Σουντάνι, και «περίπου δέκα άτομα» που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε αμερικανική επιχείρηση απόβασης στη Σομαλία, σύμφωνα με  την αραβόγλωσση «Rai al Youm» με έδρα το Λονδίνο.

«Ο Αλ Σουντάνι ήταν υπεύθυνος για την ενθάρρυνση της αυξανόμενης παρουσίας του ISIS στην Αφρική και τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων του σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Αφγανιστάν», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι αυτή η επιχείρηση, η οποία προετοιμάστηκε επί «αρκετούς μήνες», δεν είχε ως αποτέλεσμα απώλειες αμάχων ή μεταξύ του αμερικανικού στρατού.

Ο αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι για την επίθεση είχε προηγηθεί «εντατική εκπαίδευση» των αμερικανικών δυνάμεων σε «ειδικά κατασκευασμένες» τοποθεσίες για την προσομοίωση της τοπογραφίας της τοποθεσίας όπου διεξήχθη η επιχείρηση, η οποία είναι μια σπηλιά σε βουνά της βόρειας Σομαλίας. «Ήμασταν έτοιμοι να συλλάβουμε τον Αλ Σουντάνι», πρόσθεσε.

Ένας άλλος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε πολύ ξεκάθαρα ότι δεσμευόμαστε να βρούμε και να εξαλείψουμε όλες τις τρομοκρατικές απειλές κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και του αμερικανικού λαού, όπου κι αν βρίσκονται, ακόμη και σε απομακρυσμένα μέρη.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Ayman al-Zawahiri σκοτώθηκε στο μπαλκόνι της κατοικίας του στο Αφγανιστάν, σε επιδρομή που εξαπέλυσε αμερικανικό drone.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ