Προφυλακιστέος κρίθηκε ο «Μάξιμος Σαράφης» – Ο 50χρονος κατηγορούμενος εξέφρασε φόβους για τη ζωή του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά τη σημερινή απολογία του ο «Μάξιμος Σαράφης», φερόμενος ως προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, κατηγορούμενος ως ηγετικό πρόσωπο εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ντίνας Τσουκαλά για την ΕΡΤ και το ertnews.gr, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκιση του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση, ο οποίος φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Ελεύθεροι, ωστόσο, αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους, οι δύο συγκατηγορούμενοί του, με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα.

Οι τρεις κατηγορούμενοι βαρύνονται με κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, πλαστογραφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς φέρονται πως εξαπατούσαν πελάτες και επιχειρήσεις, μεσολαβώντας για την παροχή δανείων με ευνοϊκούς όρους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Φέρονται, μάλιστα, πως εισέπραξαν 800.000 από την παράνομη δραστηριότητά τους.

Υπενθυμίζεται ότι, λίγο πριν εισέλθει στο ανακριτικό γραφείο με το δικηγόρο του Κωνσταντίνο Γώγο, ο 50χρονος «Μάξιμος Σαράφης» εξέφρασε φόβους για τη ζωή του. «Το πολιτικό της υπόθεσης τέθηκε στη Βουλή από στελέχη που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε θέσεις κυβερνητικές. Σήμερα είναι μόνο η αρχή της διαδικασίας και τα δικαστήρια θα αποφασίσουν για την ενοχή ή όχι, από εκεί και πέρα σύμφωνα με τη δήλωση του εντολέα μου, ο ίδιος φοβάται για τη ζωή του», δήλωσε ο συνήγορος του 50χρονου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ