Ιράν: Drones χτύπησαν το βράδυ στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εργοστάσια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Ήχοι εκρήξεων ακούγονται στην Τεχεράνη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αεροπλάνα απογειώθηκαν πετώντας πάνω από την ιρανική πρωτεύουσα. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα και τραυματίες.

Σε ποια χώρα ανήκουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που επιτέθηκαν σε ιρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, δεν έχουν πει ακόμη οι ιρανικές αρχές.

Έκρηξη σημειώθηκε επίσης σε αεροπορική βάση στην πόλη Dizful στο δυτικό Ιράν, εκρήξεις και πυρκαγιές στις πόλεις Hamadan (δυτική χώρα) και Rasht (βόρεια).

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό κανάλι Al Arabiya, το Ισραήλ φέρεται να ξεκίνησε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση στο Ιράν για να καταστρέψει τη στρατιωτική του βιομηχανία.

Το Ισραήλ δεν σχολιάζει αυτή τη δήλωση.

Επιθέσεις σε εγκαταστάσεις παραγωγής drones

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν από τα τηλεγραφικά κανάλια, εκρήξεις σημειώθηκαν σε στρατιωτικά εργοστάσια στις ιρανικές πόλεις Hamadan και Keredj.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα εργοστάσια που συναρμολογούν τα UAV Shahed-131 και Shahed-136 δέχθηκαν επίθεση από άγνωστα drones.

Το IRNA, επικαλούμενο το ιρανικό υπουργείο Άμυνας, αναφέρει ότι η έκρηξη σε ένα από τα κέντρα παραγωγής πυρομαχικών του ιρανικού υπουργείου Άμυνας στο Ισφαχάν σημειώθηκε λόγω επίθεσης με drone.

«Το βράδυ της 28ης Ιανουαρίου 2023, γύρω στις 23:30, πραγματοποιήθηκε μια ανεπιτυχής επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ένα από τα κέντρα του Υπουργείου Άμυνας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ιρανικό υπουργείο Άμυνας. «Ένα από αυτά πυροβολήθηκε. κατέρρευσε από ένα σύστημα αεράμυνας και οι άλλοι δύο έπεσαν σε αμυντικές παγίδες και εξερράγησαν».

Έκρηξη στο Ισφαχάν

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Ισφαχάν του Ιράν. Αυτό μετέδωσε το πρακτορείο IRNA ξημερώματα Κυριακής, επικαλούμενο πηγές.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε ένα από τα κέντρα παραγωγής πυρομαχικών του υπουργείου Άμυνας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν υπάρχουν θύματα.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας Ισφαχάν για θέματα ασφαλείας επιβεβαίωσε την έκρηξη. Σημείωσε επίσης ότι διαπιστώνονται τα αίτια του συμβάντος και οι ζημιές.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε μετά από επίθεση με drone.

Το Ισφαχάν φιλοξενεί όχι μόνο στρατιωτικά εργοστάσια παραγωγής πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αλλά και πυρηνικές εγκαταστάσεις.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ