Πακιστάν: 41 νεκροί από πτώση λεωφορείου, δέκα παιδιά νεκρά από ανατροπή σκάφους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια διπλή τραγωδία χωρίς προηγούμενο βιώνει σήμερα το Πακιστάν.

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε χαράδρα και τυλίχθηκε στις φλόγες στην επαρχία Μπαλουτσιστάν στο νότιο Πακιστάν, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Σαράντα ένα πτώματα περισυνελέγησαν μετά το δυστύχημα, κάποια από τα οποία έχουν απανθρακωθεί, γεγονός που καθιστά δύσκολη την αναγνώρισή τους, δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Ίσραρ Ουμράνι.

Το δυστύχημα σημειώθηκε καθώς το λεωφορείο με περίπου 48 επιβαίνοντεςβρισκόταν καθ’οδόν από την πρωτεύουσα του Μπαλουτσιστάν Κουέτα προς την νότια πόλη Καράτσι, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο Χάμζα Άνζουμ, αξιωματούχος της περιοχής Λασμπέλα, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, δήλωσε στην εφημερίδα Dawn ότι το όχημα προσέκρουσε σε πυλώνα της γέφυρας που διέσχιζε, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την πτώση του σε χαράδρα, και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Τροχαία δυστυχήματα σημειώνονται συχνά στο Πακιστάν, όπου οι παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας είναι συχνές και οι δρόμοι σε πολλές αγροτικές περιοχές είναι σε κακή κατάσταση.Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Ιούνιο, μεταξύ των οποίων 9 μέλη της ίδιας οικογένειας, μετά την πτώση επιβατικού βαν σε χαράδρα στο Μπαλουτσιστάν.

Δείτε φωτογραφίες:

pakistan2pakistan1

Την ίδια στιγμή, δέκα παιδιά έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε σε λίμνη στο βορειοδυτικό Πακιστάν, δήλωσε στο AFP αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.

Όλα τα θύματα που ανασύρθηκαν από την λίμνη Τάντα Νταμ, που βρίσκεται στην επαρχία Χάιμπερ Παχτούνκβα, ήταν ηλικίας από 7 ως 14 ετών, σύμφωνα με τον αστυνομικό Μιρ Ράουφ. Αυτός διευκρίνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης.

Συνολικά 11 παιδιά έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής, τα 6 από τα οποία βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Το σκάφος μετέφερε 25 ως 30 μαθητές ισλαμικού ιεροδιδασκαλίου που επέστρεφαν από το σχολείο.

Ναυάγια με πολλά θύματα σημειώνονται συχνά στο Πακιστάν, όπου σκάφη που είναι ανεπαρκώς συντηρημένα και υπερφορτώνονται διατρέχουν τον κίνδυνο να ανατραπούν.Τον Ιούλιο 18 γυναίκες πνίγηκαν στο ναυάγιο πλοίου στον ποταμό Ινδό, στην επαρχία Παντζάμπ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ