ΗΠΑ: «Ειρηνικά» τα 46 βιοεργαστήρια που χρηματοδοτούσαν στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι αποκαλύπτει το έγγραφο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες με επίσημο έγγραφο που έχει αναρτηθεί εδώ και μήνες στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου άμυνας, παραδέχεται ότι έχει χρηματοδοτήσει 46 βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία εδώ και 20 χρόνια, διαψεύδει όμως ότι πρόκειται για εργαστήρια που κάνουν πειράματα πάνω σε βιολογικά όπλα.

Για την ακρίβεια, χαρακτηρίζει τα συγκεκριμένα εργαστήρια ως «ειρηνικά».

Η Μόσχα είχε κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι χρηματοδοτούσαν βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία επί πολλά χρόνια, ενώ οι αρχικές απαντήσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν έκαναν λόγο για θεωρίες συνωμοσίας.

Στο επίμαχο εδάφιο της ανακοίνωσης αναφέρονται μεταξύ άλλων:

Η Ουκρανία δεν έχει πρόγραμμα βιολογικών όπλων

Την εποχή της διάλυσής της το 1991, η Σοβιετική Ένωση, παρά το γεγονός ότι ήταν Κράτος Μέρος στη Σύμβαση για τα Βιολογικά Όπλα (BWC), είχε ένα μεγάλο και εξελιγμένο πρόγραμμα βιολογικών όπλων, αποτελούμενο από δεκάδες εγκαταστάσεις έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής, με δεκάδες χιλιάδων εργαζομένων, κατανεμημένων σε πολλές από τις διάδοχες χώρες….

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάστηκαν επίσης συνεργατικά (με την Ουκρανία) για να βελτιώσουν τη βιολογική ασφάλεια, την ασφάλεια και την επιτήρηση ασθενειών της Ουκρανίας για την υγεία των ανθρώπων και των ζώων, παρέχοντας υποστήριξη σε 46 ειρηνικά ουκρανικά εργαστήρια, εγκαταστάσεις υγείας και χώρους διάγνωσης ασθενειών τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Τα προγράμματα συνεργασίας έχουν επικεντρωθεί στη βελτίωση των μέτρων δημόσιας υγείας και γεωργικής ασφάλειας στο πλέγμα της μη διάδοσης.

Φυσικά και το εργαστήριο της Γιουχάν στην Κίνα που λειτουργούσε επίσης με Αμερικανική χρηματοδότηση, είχε ειρηνικούς σκοπούς…

Το έγγραφο:

352D6898 B549 48AA BD1B 90170D7E05C6
Το έγγραφο που αποκαλύπτει ότι οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία για ειρηνικούς σκοπούς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ