Παράδοξα: Οι βουλευτές της Ουκρανίας αγοράζουν 500αρες Mercedes και ο πρόεδρος Σλοβενίας οδηγεί αυτοκίνητο 32 ετών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρώην πρόεδρος της Σλοβενίας, Μπορούτ Παχόρ, καυχήθηκε πριν από λίγες ημέρες ότι το αυτοκίνητο που οδηγεί, ένα Renault 4, έγινε μάλλον παλιό, αφού είναι μοντέλο του 1991!, όπως γράφει η σερβική b92.

Από την άλλη,  βουλευτές της Ουκρανίας και οι οικογένειές τους αγόρασαν αυτοκίνητα για τουλάχιστον 1,3 εκατομμύρια δολάρια μετά τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει η ουκρανική Bihus.Info και δημοσιεύει η επίσης ουκρανική Censor.

2

«Η βουλευτής του λαού από το κόμμα «Υπηρέτης του Λαού» στη Βερχόβνα Ράντα, Ιρίνα Αλαχβερντίεβα, αγόρασε την «Mercedes 500» μετά την πλήρη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία. 

»Ο συνάδελφός της στο κόμμα, Oleksandr Horobets, εθεάθη να οδηγεί μια Mercedes 560, εγγεγραμμένος οδηγός της. 

Και η οικογένεια του Λαϊκού Αναπληρωτή του μετονομασμένου “OP-ZZ” Suto Mamoyan πήρε δύο νέα Toyota Land Cruiser 300 και Lexus LX500d», σημειώνει η Censor.net.

3

Το αυτοκίνητο που αγόρασε ο Αρμέμ Ντμίτρικ, άλλος πολιτικός της Ουκρανίας


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι δεν είναι μόνο αυτοί οι βουλευτές της Ουκρανίας που αγοράζουν πανάκριβα αυτοκίνητα, ένα παράδοξο γεγονός σε μια χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο.

Ο πρώην πρόεδρος της Σλοβενίας, Παχόρ, ανακοίνωσε στο Twitter ότι πουλά το Renault 4 GTL του 1991. Στην ανάρτηση ανέφερε ότι τα χρήματα που θα κερδίσει από την πώληση θα τα δωρίσει σε παιδιά που μάχονται με τον καρκίνο.

Από την άλλη, μια άλλη βουλευτής του κόμματος από τους “Υπηρέτες του Λαού” Olha Vasylevska-Smaglyuk τον Ιούλιο του 2022 αγόρασε ένα «Jeep Grand Cherokee SUV» του 2021. Προηγουμένως, πούλησε τα παλιά της αυτοκίνητα Honda CR-V και Mercedes-Benz GLC. Σε ένα σχόλιο στο Bihus.Info, η βουλευτής ανέφερε ότι το αυτοκίνητο κόστισε περίπου 1,8 εκατομμύρια UAH και ότι υπέβαλε κατάλληλες αλλαγές στη φορολογική δήλωση.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ