Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Η Τουρκία υπέγραψε σύμβαση με τη Νότιο Κορέα για το τανκ Altay

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Υπάρχουν καλά νέα για το εγχώριο ALTAY  το κύριο άρμα μάχης της Τουρκίας, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει μαζική παραγωγή το 2025», γράφουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το  άρμα μάχης ALTAY, το οποίο δεν κατάφερε να μπει σε μαζική παραγωγή από το 2018 λόγω του εμπάργκο του γερμανικού ομίλου που κατασκευάζει κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων, ετοιμάζεται να ξεκινήσει δοκιμές πεδίου με έναν  κατασκευαστικό όμιλο της Νότιας Κορέας.

 Συγκεκριμένα, υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της νοτιοκορεατικής εταιρείας SNT Heavy Industries και της BMC για την προμήθεια αυτόματου κιβωτίου 1500 HP που θα χρησιμοποιηθεί στο ALTAY Tank.

Η SNT Heavy Industries ανακοίνωσε στις 30 Ιανουαρίου 2023 ότι υπεγράφη σύμβαση με την τουρκική BMC για την εξαγωγή ενός αυτόματου κιβωτίου 1500 ίππων που θα τοποθετηθεί στο Κύριο Τάνκ Μάχης ALTAY. Η αξία της εν λόγω σύμβασης ανακοινώθηκε στα 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι παραδόσεις θα συνεχιστούν μεταξύ 2023 και 2027.

1


Σύμφωνα με  το SavunmaSanayiST.com. το συμβόλαιο περιλαμβάνει και καταρχήν αξία 130,9 εκατ. ευρώ για τα έτη 2028-2030.

Όπως σημειώνει η tgrthaber.com.tr, λόγω του γερμανικού εμπάργκο, ο κορεατικός όμιλος ισχύος που αποτελείται από έναν κινητήρα ντίζελ παραγωγής Hyundai Doosan DV27K και μετάδοση SNT Dynamics παραγωγής EST15K θα χρησιμοποιηθεί στο ALTAY Tank.

Δύο άρματα μάχης ALTAY, που προγραμματίζεται να παραδοθούν τον Μάιο του τρέχοντος έτους, θα χρησιμοποιηθούν επίσης στις δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν με αυτές τις ομάδες ισχύος.

Οι επιτόπιες δοκιμές αναμένεται να συνεχιστούν έως το 2025, τόσο από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις όσο και από αναδόχους εταιρείες.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ