Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023

Ο ηρωισμός των οϋκάδων μας, στον βωμό της σπέκουλας και της μικροπολιτικής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εφημερίδα Δημοκρατία σταθερά και αταλάντευτα πράττει το αυτονόητο το οποίο αποτελεί και την πεμπτουσία του δημοσιογραφικού λειτουργήματός σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα: Ελέγχει τους εκάστοτε κυβερνώντες και τους ισχυρούς, για την υπεράσπιση του λαού και της πατρίδας.

Αλίμονο στην πατρίδα όπου οι κυβερνώντες και οι ισχυροί μένουν ανέλεγκτοι, ακόμα και όταν πλήττουν το εθνικό συμφέρον με τις πράξεις τους. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την δικαιοσύνη. Στην Ελλάδα δυστυχώς τα πράγματα έχουν αντιστραφεί.

Ολιγάρχες μεταμορφώθηκαν σε μιντιάρχες όχι για να υπηρετήσουν το εθνικό και δημόσιο συμφέρον, αλλά για να λειτουργήσουν με τη λογική του «νταβατζή» όπως σοφά είχε αναφέρει ο Κώστας Καραμανλής ώστε να εκβιάζουν είτε πουλώντας προστασία στους πολιτικούς της αρεσκείας τους, είτε χτυπώντας τους «ανυπότακτους»: Πολιτικούς που δεν τους κάνουν τα χατίρια, δημοσιογράφους που επιμένουν να ελέγχουν αμαρτωλούς πολιτικούς. Αυτό το αίσχος που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια με το παραμύθι της δήθεν σκευωρίας για τη Novartis είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα και θα μείνει ως μαύρη κηλίδα στην ιστορία του νεότερου ελληνικού κράτους. Μία κάστα διεφθαρμένων επέτρεψαν σε μία πολυεθνική φαρμάκου να επιφέρει ένα ασύλληπτο χτύπημα στο έθνικό σύστημα υγείας, το οποίο τελικά μεταφράστηκε σε χιλιάδες νεκρούς κατά την πανδημία, λόγω των ελλείψεων.

Αντί λοιπόν να διώκονται και να είναι ήδη στα κάτεργα όσοι με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους επέτρεψαν να διαπραχθεί ένα τεράστιο εθνικό έγκλημα, διώχθηκαν λυσσαλέα όσοι το αποκάλυψαν! Ακόμα και σήμερα παρότι το κράτος και η κυβέρνηση έχει υποχρεωθεί να αναγνωρίσει το σκάνδαλο, και να στραφεί δικαστικά κατά της εταιρείας για να διεκδικήσει αποζημίωση εκατοντάδων εκατομμυρίων, οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος παραμένουν ελεύθεροι και ατιμώρητοι! Αντίθετα, στο ειδικό δικαστήριο βρίσκονται όσοι επιχείρησαν να οδηγήσουν τους ενόχους – που εξελίχθηκαν σε συνεργούς ενός θηριώδους εγκλήματος – στην δικαιοσύνη. Τα ΜΜΕ με πρώτη την εφημερίδα Δημοκρατία που αγωνίστηκαν για την αποκάλυψη των σκανδάλων που κατέστρεψαν την Ελλάδα και πλήγωσαν τους Έλληνες, (όπως και η λίστα Λαγκάρντ) βρέθηκαν στο στόχαστρο, συκοφαντήθηκαν, διασύρθηκαν, επιχειρήθηκε η ηθική και οικονομική εξόντωση τους και παρά την ηχηρή δικαίωση τους από την ελληνική δικαιοσύνη, δεν ακούστηκε ούτε μία συγνώμη. Αυτό που συνέβη με το συγκλονιστικό βίντεο του απαράμιλλου ηρωισμού των φρουρών του Αιγαίου, το οποίο έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα δημοκρατία, είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πως λειτουργεί το μιντιακό σύστημα το οποίο έχει επιλέξει να υπηρετεί την άνομη εξουσία και τα αδιαφανή συμφέροντα, αντί να επιτελούν τον θεσμικά και συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο τους. Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στην ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος. Του μέσου που υπάρχει επειδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέτρεψε να γίνει ένα σκανδαλώδες κούρεμα δανειων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ τα οποία ειχαν κοκκινισει… Το Πρώτο Θέμα, αφού «έχασε» το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ θέμα της Δημοκρατίας, το ανέβασε τελευταίο από ολα τα μέσα ενημέρωσης και μάλιστα με δικό του λογότυπο σαν.. αποκλειστικό! Τέτοιο θράσος… Είναι σαν τα άλλα περιβόητα «αποκλειστικά» του Πρώτου Θέματος, σαν εκείνο του 2009 που διαβεβαιωνε τον ελληνικό λαό ότι εάν εκλεγεί ο Γιώργος Παπανδρέου θα σβήσει τα δάνεια από τις τράπεζες! Την συνέχεια την γνωρίζουμε και την πληρώνουμε μέχρι σήμερα…

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί Star, Mega και ΑΝΤ1 δεν ανέφεραν ότι το θέμα αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα Δημοκρατία. Αντιθέτως έπαιξαν ένα πανομοιότυπο βίντεο που ένα μαγικό χέρι φρόντισε να τους σταλεί αμέσως μόλις είδαν το φως της δημοσιότητας τόσο το αποκλειστικό θέμα της «δημοκρατίας» όσο και το αποκλειστικό video που προβλήθηκε αποκλειστικά και με την απαραίτητη «αράχνη» μέσω του ιστότοπου newsbreak.gr.

Γιατί βέβαια δεν έπρεπε να πάρει τα εύσημα η εφημερίδα. Και λέμε «μαγικό χέρι» αφού γνωρίζουμε καλά ότι δεν θα μπορούσε να έχει προηγηθεί διαρροή του επίμαχου video σε άλλο μέσο. Ο Σκαϊ έπαιξε μεν το βιντεο αλλά το έκοψε βίαια στον αέρα μόλις η ρεπόρτερ ανέφερε οτι η εφημερίδα Δημοκρατία ήταν αυτή που αποκάλυψε το θέμα… Ο Alpha έπαιξε το βίντεο με το λογότυπο της «δημοκρατίας», αλλά δεν ανέφερε την εφημερίδα. Στον αντίποδα το Openτίμησε απόλυτα τη δημοσιογραφική δεοντολογία, όπως και η ΕΡΤ! Ήταν δυο φωτεινές εξαιρέσεις. Αρκετές ιστοσελίδες προτίμησαν να μην κάνουν καν αναφορά στο θέμα το οποίο όμως ήδη έχουν δει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, όπως φαίνεται και από τις προβολές του βίντεο της Δημοκρατίας όπου έχει αναρτηθεί. Στην πρεμούρα τους να μην κάνουν διαφήμιση στην Δημοκρατία, δυσφημίστηκαν οι ίδιοι… «Έκαστος εφ’ ω ετάχθη»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ