Αθάνατος: Σπάραξαν οι γονείς του υποσμηναγού μας στην κηδεία – Λιποθύμησε η μητέρα του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στην κηδεία του 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος «έπεσε» στο καθήκον, όταν το μαχητικό αεροσκάφος Phantom F-4 συνετρίβη ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Στις 10:30 το πρωί ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως, ενώ η ταφή του ολοκληρώθηκε στη 13:00 στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου.

Με δάκρυα στα μάτια και αναπάντητα γιατί, πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους συγγενείς, φίλοι, συνάδερφοι και πολιτικά πρόσωπα αποχαιρέτησαν τον αδικοχαμένο Ίκαρο που ήταν αφοσιωμένος στην αγάπη του για την πατρίδα.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του 29χρονου Αξιωματικού με τη μητέρα του να σπαράζει στο κλάμα μη μπορώντας να πιστέψει ότι δεν θα κρατήσει ξανά στην αγκαλιά της το παλικάρι της, ενώ ο πατέρας του, Κώστας Τουρούτσικας, καταρρακωμένος φώναζε «είσαι ψηλά αγόρι μου».

kideia pilotoy 22

Φωτο: protothema

kideia pilotoy 23

Φωτο: protothema

kideia pilotoy 24
Φωτο: protothema
kideia pilotoy 26
Φωτο: protothema
kideia pilotoy 20
Φωτο: protothema

lipothymia manas 696x361 1

Μάλιστα, η μητέρα του 39χρονου, μη μπορώντας να αντέξει την συγκίνηση, κατέρρευσε την ώρα που το φέρετρο με τη σορό του γιου της έβγαινε από τον ιερό ναό. Η μητέρα του υποσμηναγού λιποθύμησε και αμέσως κόσμος από το πλήθος έσπευσε να της προσφέρει νερό, ενώ στο σημείο κλήθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Λίγο νωρίτερα η ίδια συγκλόνισε με τον επικήδειό της για τον γιο της: «Το παιδί μου έφυγε από κοντά τόσο νωρίς. Μάριε αγόρι μου, αστέρι της ψυχής μου, πάντα χαμογελαστός, ποτέ δεν με είχες στεναχωρήσει για ποτέ και για τίποτα. Αξιοπρεπής και εργατικός, δοτικός σε όλους. Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της. Ο καλύτερος αδελφός για τα αδέρφια σου. Ο καλύτερος σύντροφος για την κοπέλα σου, τη Ζωή μας. Έγινες ο Ίκαρος της καρδίας μας, ο ήρωας που ποτέ δεν θα ξεχάσουμε» ανέφερε στον επικήδειό της η μητέρα του υποσμηναγού.

26762262

26762260

Και συνέχισε: «Όλη η Ελλάδα φωνάζει αθάνατος. Για μένα ήσουν και θα είσαι το παιδί μου. Ο άγγελός μου που θαύμαζα. Και πόσο να ήξερες πόσο θα μου λείψεις. Και τέλος, δύο στίχους στον Μάριο, στον Στάθη και τους πιλότους που χάθηκαν: ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός. Καλό ταξίδι αγόρι μου γλυκό, καλό παράδεισο αστέρι και όσο θα αναπνέω δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ο γιος μου ήταν ο υποσμηναγός Μάριος-Μιχαήλ, πέθανε υπέρ πατρίδος. Αθάνατος».

Ο πατέρας του υποσμηναγού, Κώστας Τουρούτσικας, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «ο Μάριος είχε πετύχει κάτι πολύ δύσκολο. Είχε εκμηδενίσει το εγώ του. Το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Μόνο το εσείς υπήρχε. Δεν συνέκρινε την Ελλάδα με καμία άλλη χώρα στον κόσμο».

«Πατέρα, η Ελλάδα δεν μου χρωστάει. Εγώ μόνο χρωστάω στην Ελλάδα», έλεγε στον πατέρα του ο Μάριος-Μιχαήλ, όπως ανέφερε ο ίδιος. «Πιστεύω ότι το χρέος του το πλήρωσε. Πέθανε νωρίς αλλά γεμάτος Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Τουρούτσικας.

Ο επικήδειος του συμμαθητή του

Εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας εκφωνήθηκε ο επικήδειος λόγος του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα από συμμαθητή της τάξης του.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας υπήρξε ένας «θαυμάσιος άνθρωπος» που έδωσε τη ζωή του «υπηρετώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις», ένα «υπόδειγμα τέκνου για τους γονείς σου». «Έντιμος, ευθύς, ακούραστος και ειλικρινής» τόνισε και πρόσθεσε: «Για αυτό, σήμερα, όλοι εμείς θρηνούμε τη λεβεντιά που χάθηκε, τον άνθρωπο, τον αξιωματικό που έφυγε για το αιώνιο ταξίδι».

Στην ταφή παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι), Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγοςΆγγελος Χουδελούδης, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, βουλευτές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και απόστρατοι και εν ενέργεια αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ