Παπαγγελόπουλος στο Ειδικό Δικαστήριο: Σύμφωνα με το πόρισμα του Οικονομικού Εισαγγελέα Καψιμάλη τρεις υπουργοί της ΝΔ δωροδοκήθηκαν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους είναι η Νοvatis. Μεγαλύτερο απο αυτό είναι μόνο το σκάνδαλο της συγκάλυψης του. Σύμφωνα με το πόρισμα του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Καψιμάλη τρεις υπουργοί δωροδοκήθηκαν και δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο Οικονομικός Εισαγγελέας, που τοποθετήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία”!

Είναι τα λόγια του πρώην Υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που είπε προς το τέλος της μαραθώνιας απολογίας του στο Ειδικό Δικαστήριο, η οποία διήρκεσε τρεις ημέρες.

Είχε προηγηθεί ερώτηση μέλους του Ειδικού Δικαστηρίου, που είπε:

– Ποιά είναι η γνώμη σας σήμερα, για το σκάνδαλο της Novartis?

Νωρίτερα ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε ρίξει άλλη ανεβάσει τους τόνους, λέγοντας:

“Η δίωξη μου έγινε με παρακρατικές και παράνομες μεθοδεύσεις. Είμαι το πρώτο θύμα των παράνομων παρακολουθήσεων”!

Και συμπλήρωσε ο πρώην Υπουργός, που δικάζεται μαζί με την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη:

“Δημοσίευμα των “Παραπολιτικών” 22 Σεπτεμβρίου 2019, όταν ακόμη δεν ξέραμε τίποτα για PREDATOR και υποκλοπές από μυστικές υπηρεσίες γράφει: “Μυστικές Υπηρεσίες “κλείδωσαν” το Μίμη. Οι Ισραηλινοι άκουσαν τον Παπαγγελόπουλο”. Σε καμμία δικογραφία δική μου δεν είδα διάταξη παρακολούθησης μου. Εγώ μίλαγα ελεύθερα. Δεν με ενδιαφέρει ποιός με παρακολουθεί. Θελω να ζήσω και να πεθάνω ελεύθερος. Προετοίμαζαν τις παράνομες κασέτες, που με παρακολουθούσe o Mιωνής και μένα και τον Παπά.

Πρόεδρος: Oι κασέτες ήταν παράνομες, πλαστές?

Παπαγγελόπουλος: Οι δικές μου όταν τις κατέθεσαν στη Βουλή ήταν οι συνομιλίες μου με τον Νίκο Παπά. Αλλά σε αυτές, που διέρρευσαν στα φιλικά Μέσα Εξαπάτησης ήταν παραποιημένες. Γιατί ήμουνα βέβαιος ότι, δεν έχω κανει κάτι κακό.

Ολοκληρώθηκε
σήμερα η απολογία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, με τις ερωτήσεις που υπέβαλαν η Πρόεδρος Βασιλική Ηλιοπούλου, η Εισαγγελέας Ολγα Σμυρλή και τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου.

Κορυφαία στιγμή της απολογίας Παπαγγελόπουλου η παρακάτω:

“Εαν έχει γίνει όλη αυτή μεθόδευση, μήπως πρέπει να ψάξουμε αλλού το Ρασπούτιν? Eίναι πολύ βαριά πράγματα αυτά”!

Eίναι λόγια της Προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου Βασιλικής Ηλιοπούλου, που εξέφρασε την έκπληξη της ακούγοντας τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, απολογούμενο για τρίτη ημέρα, να κάνει λόγο, για μεθοδεύσεις εναντίον του, βάσει των οποίων βρέθηκε κατηγορούμενος, μαζί με την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Λίγο αργότερα, σε ερώτηση της Προέδρου και μελών του δικαστηρίου “ποιά ήταν τα κίνητρα των τριών εισαγγελέων, που κατέθεσαν μάρτυρες εναντιον του”, ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε:

Παπαγγελόπουλος: Eίχαν τη φωλιά τους λερωμένη και τους πρότειναν να τσακίσουμε τον Παπαγγελόπουλο. Και όλοι τη γλυτώσανε. Είδατε τι είπε στην κατάθεση της η κ. Δημητρίου? “Επρεπε να είναι κατηγορούμενη η Τσατάνη, αλλά τη λυπηθήκαμε”. Το κίνητρο της Τσατάνη ήταν και ο αντεπερισπασμός

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε αρχικά μεταξύ άλλων, στην ε.τ. Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη, που τον έχει κατηγορήσει ότι, την πίεσε όταν χειριζόταν τη δικογραφία της υπόθεσης Βγενόπουλου.

Είπε:

“H κ. Τσατάνη προσπάθησε να με πείσει ότι, όλα όσα είχε κάνει με τη δικογραφία Βγενόπουλου είναι νόμιμα. Επί 29 λεπτά μου έλεγε τον πόνο της.

Πρόεδρος: Φοβόταν το πειθαρχικό και την ενδιέφερε η προαγωγή της?

Παπαγγελόπουλος: Nαι

Πρόεδρος: Μετά από αυτό όμως, γιατί να την πάρετε τηλέφωνο? Τι τη θέλατε?

Παπαγγελόπουλος: Γιά όλους αβροφροσύνης. Mου το ζήτησε η ίδια. θα έπαιρνα οποιονδήποτε μετά. Μου είχε πει πάρε με θέλω να σου πω και κάτι σημαντικό. Μου έκανε συζήτηση γιά τον πραγματογνώμονα. Πίστευε πως ήξερα ποιός είναι ο Γεωργάρας. Ηταν ο ίδιος πραγματογνώμονας που είχε οριστεί στο Βατοπέδι και απάλλαξε το Βγενόπουλο. Μου είπε είναι εξαίρετος. Τεφαρίκι

Πρόεδρος: Nαι, αλλά εσείς την πήρατε

Παπαγγελόπουλος: Eπειδή μου το ζήτησε. Μετά από μένα πήρε το Γεωργάρα και γι΄αυτό έσβησε το όνομα του από τις κλήσεις της. Ηταν μέρος του σχεδίου, που είχε καταστρωθεί, ώστε η κ. Τσατάνη να απαλλάξει τον κ. Βγενόπουλο. Κι εγω στην ουσία συναίνεσα. Γιατί δεν ήξερα, ή δεν θυμόμουνα ότι, ήταν του Βατοπεδίου ο πραγματογνώμονας. Αλλη μία απόδειξη ότι, δεν με ενδιέφερε η υπόθεση Βγενόπουλου.

Πρόεδρος: Προβλέπατε ότι, θα τη θέσει στο αρχείο?

Παπαγγελόπουλος: Οχι. Hταν λάθος της, που μου έκανε αναφορά κι έτσι αναγκάστηκα να ψάξω την υπόθεση Βγενόπουλου.Ούτε διαδίκτυο δεν ήξερα τότε Αν ήθελα να βλάψω την κ. Τσατάνη θα έλεγα ότι, κακώς κρατάει τη δικογραφία. Κι όμως την υπερασπίστηκα και στη Βουλή.

Πρόεδρος: Εαν έχει γίνει όλη αυτή μεθόδευση, μήπως πρέπει να ψάξουμε αλλού το Ρασπούτιν? Είναι πολύ βαρiά πράγματα αυτά”!
Λέει δηλαδή ότι, σκοπός σας ήταν να βλάψετε το Βγενόπουλο?

Παπαγγελόπουλος: Hξερα εγω ότι, θα ασκούσε δίωξη η Ράικου?

Πρόεδρος: Kαταλάβατε ότι, η Τσατάνη την πήρε τη δικογραφία Βγενόπουλου, για να τη θέσει στο αρχείο?

Παπαγγελόπουλος: Oχι

Πρόεδρος: Kαι δεν αναρωτηθηκατε γιατί την πήρε από τη Ράικου?

Παπαγγελόπουλος: Μου είπε ότι, συμφωνεί ο επόπτης της ο κ. Παντελής. Δεν ηξερα ότι, έκαναν έρευνα και οι Κύπριοι Εισαγγελείς.

Πρόεδρος: Γιατί τονίζετε συνέχεια ότι, σας ζήτησε να συναντηθείτε σε καφετέρια ή στο γραφείο της το βράδυ?

Παπαγγελόπουλος: Hθελε να με παγιδεύσει.

Πρόεδρος: Πως?

Παπαγγελόπουλος: Mόνο που θα το έλεγε εγώ θα το δεχόμουνα

Πρόεδρος: Δεν σκεφτόσασταν τότε ότι, μπορεί να είναι παγίδα?

Παπαγγελόπουλος: Οχι. Εισαγγελέας Εφετών μου ζήτησε, θα υποψιαστώ ότι, μου στήνει παγίδα? Μετά εκεί κατέληξα. Σκέφτηκα ότι, δεν είναι σωστό να πάω στο γραφείο της βράδυ. Και δεν πήγα. Αλλά έξω θα μπορούσα να πάω, όπως με οποιονδήποτε εισαγγελέα. Αλλά δεν είχα χρόνο. Αλλιώς θα είχα παει.

Πρόεδρος: Τη συμβουλεύσατε να κανει το σωστό?

Παπαγγελόπουλος: Αυτό που λέει ο νόμος.

Πρόεδρος: Τι περίεργο έχει συμβεί εδώ?

Παπαγγελόπουλος: Επιβεβαιώνεται ο κ Αγγελής, που μου είπε ότι, ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο, γιά να ενταφιαστούν οι ευθυνες του Βγενόπουλου. Εαν, όπως έλεγε είχε δεχτεί πιέσεις από μένα, τότε γιά λόγους ευπρεπείας θα έπρεπε να κανει δήλωση αποχής. Αλλά η αποστολή της ήταν να ολοκληρώσει την αρχειοθέτηση Βγενόπουλου από τους Κύπριους εισαγγελείς.

Ολοκληρώνοντας την απολογία του είπε:

“Η δίωξη μου έγινε με παρακρατικές και παράνομες μεθοδεύσεις. Είμαι το πρώτο θύμα των παράνομων παρακολουθήσεων. Δημοσίευμα των “Παραπολιτικών” 22 Σεπτεμβρίου 2019, που ακόμη δεν ξέρουμε τίποτα για PREDATOR και υποκλοπές από μυστικές υπηρεσίες γράφει: “Μυστικές Υπηρεσίες “κλείδωσαν” το Μίμη. Οι Ισραηλινοι άκουσαν τον Παπαγγελόπουλο”. Σε καμμία δικογραφία δικη μου δεν είδα παρακολούθησης μου. Εγώ μίλαγα ελεύθερα. Δεν με ενδιαφέρει ποιός με παρακολουθεί. Θελω να ζήσω και να πεθάνω ελεύθερος. Προετοίμαζαν τις παράνομες κασέτες, που με παρακολουθούσe o Mιωνής και μένα και τον Παπά.

Πρόεδρος: Oι κασέτες ήταν παράνομες, πλαστές?

Παπαγγελόπουλος: Οι δικές μου όταν τις κατέθεσαν στη Βουλή ήταν οι συνομιλίες μου με τον Νίκο Παπά. Αλλά σε αυτές, που διέρρευσαν στα φιλικά Μέσα Εξαπάτησης ήταν παραποιημένες. Γιατί ήμουνα βέβαιος ότι, δεν έχω κανει κάτι κακό.

Ενώ συμπλήρωσε:

“Η διάταξη για τη συμμορία, για την οποία αντιδρούν οι δικηγοροι, βάσει της οποίας ακόμη και 10 μέρες να καταδικαστεί κάποιος για πλημμέλημα δεν αναστέλλεται, αλλά πάει στη φυλακή, γιά μένα έγινε. Και γιά τους συμμορίτες μου! Επεδίωκαν τον εγκλεισμό μου στη φυλακή”.

Τσούκας: Kάνατε πολλές αναφορές στον εαυτό σας, στον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τον εαυτό σας. Είπατε πολλές φορές ότι ο Αγγελου ήταν αδελφικός μου φίλος και ότι, είχατε σχέσεις με πολλούς πολιτικούς. Είπατε ο Δενδιας ήταν φίλος σας. Και ότι, πιό πολλά ζήταγαν οι βουλευτές της ΝΔ. Πως είναι δυνατόν ένας εισαγγελικός λειτουργός να έχει τέτοιο εύρος γνωριμιων στην πολιτική, αδιάφορο σε ποιά παράταξη και πως συνάδει αυτό με τη ζωή ενός δικαστικού λειτουργού, που δεν μετείχε κοσμικότητες και άρα δεν πρόσβαση σε πολιτικές συνάξεις.

Παπαγγελόπουλος: Oι γνωριμίες μου αποκτήθηκαν μετά τη συνταξιοδότηση μου. Παραιτήθηκα το 2009. Ως Αντεισαγγελέας Αντιτρομοκρατικής το γραφείο μου ήταν διπλα στο γραφείο του Υπουργού Δημόσιας Τάξης. Οταν ανέλαβε ο κ. Παυλόπουλος, τα γραφεία μας ήταν δίπλα στο Υπουργείο. Είναι γνωστό ότι, ο κ. Παυλόπουλος έμενε ως αργά τότε στο γραφείο του. Κι εγω το πρωι πήγαινα στη ΓΑΔΑ και το βραδυ στο Υπουργείο. Λίγο – λίγο ήρθαμε σε επαφή, εξετίμησε πράγματα, εξετίμησα πράγματα. Τότε ο κ. Παυλόπουλος σκέφτηκε ότι, θα μπορούσα να προσφέρω στην πατρίδα μου ως Δοικητης ΕΥΠ. Αυτό προυπέθετε έγκριση Πρωθυπουργού, γνωρίστηκα με τον Καραμανλή. Από το 2009 μέχρι το 2015 δεν ήμουνα Εισαγγελέας. Ετσι καλλιέργησα φιλίες και γνωριμίες. Δεν είχα κώλυμα να κάνω παρέα με πολιτικούς. Ημουνα και λίγο διψασμένος γιά ζωη, μετά από 30 χρόνια.

Φραγκάκη: Καταλάβατε ότι, επιμενω να ρωτάω γιά τονν αναπληρωτή Υπουργό. Πριν από σας υπήρχε αναπληρωτής υπουργός ή υφυπουργός και ποιά ήταν τα καθήκοντα σας? Tι είσασταν επιφορτισμένος να κάνετε σε μια αριστερή κυβέρνηση? Γιατί δώσατε έμφαση στο δεξιό πρόσημο σας. Ποιά ήταν τα καθήκοντα σας, γιατί δεν εισέπραξα ότι, είσασταν δεξιός ή αριστερός αλλά εισαγγελέας.

Παπαγγελόπουλος: Τα αναφέρει το ΦΕΚ. Οι οικονομικές υπηρεσίες, η διαφθορα…

Φραγκάκη: Πήγατε λοιπόν στο Υπουργείο και είχατε δύο εισαγγελείς φιλους σας με πολύ καλές σχέσεις

Παπαγγελόπουλος: Ναι

Φραγκάκη: Δεν ήταν ευτυχής συγκυρία γι΄αυτούς?

Παπαγγελόπουλος: Ναι πολύ

Φραγκάκη: Μου φαίνεται υπεραπλουστευμένη αιτιολογια ότι, δεν ανανεωθηκε η θητεία τους να κανουν όλη αυτή την ιστορα και να υφίστανται προπηλακισμούς μονο και μονο γιά την ανανεωση της θητείας της.

Παπαγγελόπουλος: Πιστεύανε ότι, θα εξασφαλίσουν τριτη θητεια. Από ‘ κει ξεκίνησε η έχθρα.

Φραγκάκη: Πού εδραζόταν αυτή η άποψη τους, αφού δεν μπορούσε να ανανεωθεί η θητεία τους γιά τρίτη φορά?

Παπαγγελόπουλος: Χολωθηκαν εναντίον μου, όταν άρχισαν να αποκαλύπτονται αυτα που ειχαν κανει. Τρια χρονια μετά άρχισαν να τα λενε αυτά. Η κ. Ράικου, ο σύζυγος της έφαγε πρόστιμο 1.200.000 για παράνομε συνταγογραφήσεις. Σε μενα το χρέωσε . σας είπα το αντάλλαξε.

Φραγκάκη: O κ. Αθανασίου?

Παπαγγελόπουλος: Είχε μλια πρωτόγονη αφέλεια. Πίστευε ότι, μπορώ να τον βοηθήσω να ανανεωθεί η θητεία του.

dikografies.blogspot.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ